Καταδικάστηκαν ως μέλη του ISIS οι τζιχαντιστές που είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη

 

Μνήμες από τον Ιανουάριο του 2016 ξύπνησαν χθες στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής, όπου δικάστηκαν οι δύο τζιχαντιστές που είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη τον Ιανουάριο του 2016 και είχαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια και έναν αορτήρα πολεμικού όπλου.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί στο ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και είχαν εξ αρχής κριθεί ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Όπως αναφέρει το xronos.gr

Η δίκη τους ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου 2017 και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με τους κατηγορούμενους να αρνούνται κάθε σχέση με τον ISIS και τον εισαγγελέα να προτείνει την απαλλαγή τους για την συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση. Οι δυο υπόδικοι αντιμετώπισαν δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορίες που επισείουν ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνων.
Με συνηγόρους υπεράσπισης τους δικηγόρους από την Κομοτηνή Άγγελο Νεστορίδη και Αθανασία Καραγκιοζάκη, οι δύο αλλοδαποί αρνήθηκαν κάθε σχέση με τον ISIS. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους για την ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS, αλλά την τιμωρία τους για κακουργηματικής φύσεως κατοχή όπλων με σκοπό την τροφοδότηση τρομοκρατικών ομάδων.
Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα (Παρασκευή) το πρωί ήταν καταδικαστική για τους δύο αλλοδαπούς με 2 – 1 μειοψηφούντος του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος είχε την άποψη της υπεράσπισης ότι ήταν αθώοι των κατηγοριών πλην της πλημμεληματικής κατοχής από ένα μαχαίρι ο καθένας. Οι δύο αλλοδαποί καταδικάστηκαν για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS, αλλά και για κακουργηματικής φύσεως κατοχή όπλων με σκοπό την τροφοδότηση τρομοκρατικών ομάδων και τους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών.
Ασκήθηκε έφεση και επιστρέφουν ξανά στη φυλακή. Οι καταδικασθέντες είπαν στο δικαστήριο ότι η απόφαση ήταν πολιτική και όχι δικαστικη.