Η πολιτική τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη από την Αλεξανδρούπολη

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ “αγοράζει χρόνο” εξέφρασε από την Αλεξανδρούπολη η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στην Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η κα Σπυράκη είπε ότι η Ευρώπη μετά και την εκλογή Μακρόν στη Γαλλία, δείχνει ότι έχει μπει “στην πρώτη ταχύτητα” την οποία πρέπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιη ότι αυτό μπορεί να γίνει με την παρούσα κυβέρνηση.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν δημοσιοποίησε τη νέα συμφωνία που υπέγραψε και δήλωσε βέβαιη πώς “η Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει το βασικό κορμό της επόμενης κυβέρνησης της χώρας”. Ταυτόχρονα όμως, είπε ότι πρέπει να “δοθεί και χρόνος στη Νέα Δημοκρατία για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών”, με δεδομένο ότι την ευκαιρία για αυτό θα τη λάβει από τον ελληνικό λαό.

Όσο για το ενδεχόμενο να κληθεί η Νέα Δημοκρατία να διαχειριστεί ή/και να εφαρμόσει το μνημόνιο που προσφάτως υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωβουλευτής δήλωσε εμπιστοσύνη στις (επανα)διαπραγματευτικές ικανότητες του κόμματος που εκπροσωπεί.

Στη συνέντευξη τύπου, την κα Σπυράκη καλωσόρισε ο προσφάτως εκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος.