Στον Έβρο “με ψυχή, καρδιά και νεύρο” ξεκίνησε προπονήσεις η Εθνική Βόλλεϋ

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκονται ο προπονητής και οι περισσότεροι από τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Βόλλεϋ, καθώς η πρωτεύουσα του Έβρου επελέγη από την ομάδα για τις προπονήσεις της ενόψει των καλοκαιρινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, ο προπονητής της ομάδας Κώστας Αρσενιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα δεν είναι πλήρης καθώς αρκετοί παίκτες έχουν ακόμη υποχρεώσεις στις ομάδες που αγωνίζονται, όπως επίσης και ότι με βάση το πρόγραμμα δεν θα μπορέσει να γίνει καμία προπόνηση με ολόκληρη την ομάδα.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε πίστη στις ικανότητες των παικτών του και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κάνει μία καλή πορεία, γεγονός για το οποίο δήλωσε αισιόδοξος και ο αρχηγός της ομάδας και Εβρίτης Δημήτρης Τζούριτς. Ο Τζούριτς αναφέρθηκε και στα περυσινά προβλήματα της προετοιμασίας, που κόστισαν στην ομάδα για να πει ότι αν αυτά είχαν εκλείψει, η Εθνική πέρυσι θα είχε διαγράψει μια σαφώς καλύτερη πορεία.

Κ. Αρσενιάδης: “Πρέπει να γίνει το νέο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης”

Ο ομοσπονδιακός προπονητής προέτρεψε τις τοπικές αρχές να κινηθούν γρήγορα προς την κατεύθυνσης της ανέγερσης του νέου κλειστού Γυμναστηρίου που σχεδιάζεται για την Αλεξανδρούπολη, παίρνοντας αφορμή από τα λεγόμενα του Δημήτρη Πέτροβιτς και του Γιάννη Βαταμίδη που εκπροσώπησαν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Δήμο Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα. Και οι δύο αυτοδιοικητικοί δήλωσαν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Εθνική επέλεξε την περιοχή για την προετοιμασία της, με τον κο Βαταμίδη να εξηγεί ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διατίθεται να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι προπονήσεις να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο (σε αυτό συμπεριλαμβάνονται κάποια χρήματα που έχει διαθέσει, ήδη για τη φιλοξενία των αθλητών, αλλά και ορισμένες παρεμβάσεις στο κλειστό Μ. Παρασκευόπουλος, ενόψει της έλευσης της ομάδας). Όσο για το νέο κλειστό γυμναστήριο, πρόκειται για ένα έργο που η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδοτεί με 3.9 εκ ευρώ και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εχει αναλάβει την εκπόνηση των σχετικών μελετών, δεσμευόμενος να τις έχει παραδώσει μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η Εθνική Ομάδα Βόλλεϋ θα μείνει στην Αλεξανδρούπολη για δέκα ημέρες, με τον πρόεδρο της Ένωσης Πετοσφαιρικων Σωματείων ΑΜΘ να παρατηρεί ότι η τελευταία φορά που η Εθνική είχε διαλέξει την Αλεξανδρούπολη ως τόπο προετοιμασίας, είναι πολλά χρόνια πίσω.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, τέλος, ευχήθηκε η έλευση της Εθνικής Ομάδας Βόλλεϋ στην Αλεξανδρούπολη να σημάνει την έναρξη ή έστω την ενίσχυση ενός ρεύματος του λεγόμενου “αθλητικού” τουρισμού.