Search
Close this search box.
Επιτροπή από την ΑΜΘ θα προσπαθήσει να αποτρέψει (ξανά) τα διόδια της Μέστης…

Μάλλον υποτονική θα χαρακτήριζε κανείς την αντίδραση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ στον υπό κατασκευή σταθμό διοδίων της Μέστης, ο οποίος είναι ανεπιθύμητος από το σύνολο των κατοίκων της Θράκης – κυρίως δε της Ροδόπης και του Έβρου.

Στην ειδική επί του θέματος συνεδρίαση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο χθες Δευτέρα, αποφασίστηκε εν τέλει να συσταθεί μία επιτροπή η οποία θα επιχειρήσει να συναντήσει τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να το εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο σταθμός της Μέστης δεν πρέπει να λειτουργήσει.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε θα εξεταστούν κινητοποιήσεις όπως ο αποκλεισμός του σημείου όπου βρίσκονται τα διόδια. Η πρόταση περί αποκλεισμού υποστηρίχθηκε στη συνεδρίαση ένθερμα από τους δημάρχους Σαπών-Μαρωνείας, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι επέμειναν μάλιστα ότι πρέπει ο κόσμος να βγει στο δρόμο το συντομότερο δυνατό. Παρόλα αυτά, η πρόταση τους δεν υιοθετήθηκε -τουλάχιστον προς το παρόν- ενώ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολη Βαγγέλης Λαμπάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό maximum εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του από τη στάση που κρατά στο θέμα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κος Λαμπάκης είπε μεταξύ άλλων ότι παρά τις δεσμεύσεις ότι ο σταθμός της Μέστης δεν θα κατασκευαστεί, τα έργα της ανέγερσής του προχωρούν κανονικά και ο Υπουργός αρνείται να συναντήσει οποιονδήποτε θεσμικό της Θράκης.

Εξ αυτού του λόγου, επειδή δηλαδή δεν υπόψη του τη “φωνή του λαού”, ο κος Λαμπάκης χαρακτήρισε τον Υπουργό Υποδομών ως “τίποτα” και “μηδενικό” εκφράζοντας παράλληλα την θέση ότι αν εντός δεκαημέρου ο κος Σπιρτζης δεν ανταποκριθεί στα κελεύσματα των Θρακιωτών, τότε θα επιβεβαιώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Πάντως ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επιμένει στη θέση του, ότι η μόνη λύση για την αποτροπή της λειτουργίας σταθμού διοδίων στον κόμβο της Μέστης είναι η μαζική κινητοποίηση πολιτών και πολιτικών με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο σημείο.