Οι Σαμοθρακίτες προσπαθούν για τον τόπο τους!

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Λακκώματος και της Χώρας σε συνεργασία με το σύλλογο «Βιώσιμη Σαμοθράκη» και με την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης, διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαϊου μία δράση για την προώθηση του εθελοντισμού και την αισθητική βελτίωση του τόπου.

Στην παιδική χαρά του Λακκώματος, ένα όμορφο χωριό στην Νότια πλευρά του νησιού της Σαμοθράκης, θα συγκεντρωθούν οι εθελοντές στις 11:00 η ώρα το πρωί της Κυριακής και θα ξεκινήσει η δράση με τη καταγραφή των εθελοντών, το χωρισμό σε ομάδες και μία σύντομη ενημέρωση για τον σκοπό της δράσης.

Μερικοί εθελοντές θα κατέβουν στην παραλία «Πλατάνια» του Λακκώματος για να την καθαρίσουν. Με διάφορα εργαλεία,  οι υπόλοιποι, θα ξεχορταριάσουν, θα βάψουν, θα καθαρίσουν την παιδική χαρά και θα περάσουν ωραία. Παράλληλα, και ειδικά για τους πιο μικρούς, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες με φυσικά υλικά για την διακόσμηση του χώρου με τα δημιουργήματα των παιδιών.

Ύστερα από την επιτυχία της συντονισμένης δράσης Let’s do it Greece, που πραγματοποιήθηκε υπό την διοργάνωση του συλλόγου «Βιώσιμη Σαμοθράκη» στις 2 Απριλίου 2017 στην Καμαριώτισσα, στο λιμάνι του νησιού, ακολουθούν μικρότερης κλίμακας δραστηριότητες για να φτάσει το μήνυμα του εθελοντισμού σε όσους κατοικούν στο όμορφο νησί του Βόρειου Αιγαίου.

 

 

Ο σύλλογος «Βιώσιμη Σαμοθράκη» ιδρύθηκε το 2016 από ντόπιους και μόνιμους κατοίκους του νησιού.  Έχει 41 μέλη, δραστηριοποιείται με σκοπό να δημιουργήσει στο νησί καλές πρακτικές σε σχέση με κοινωνικό-οικολογικά θέματα και να προωθήσει βιώσιμους τρόπους λειτουργίας. Συνεργάζεται με το ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών), με εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα (Πάτρα και Θεσ/νίκη) και στο εξωτερικό (Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας τη Βιέννη), και διαθέτει ένα επιστημονικό γνωμοδοτικό συμβούλιο που τον υποστηρίζει σε ειδικά επιστημονικά θέματα. Περαιτέρω πληροφορίες στο e-mail: sustainablesamothraki@gmail.com ή στο τηλ. 6970364600 (Καρλότα Μαρανιόν).