Μάνα και γιος αυτοπυρπολήθηκαν σε χωριό του Διδυμοτείχου

Ένα τραγικό περιστατικό καταγράφηκε χθες στο χωριό Σιταριά του Διδυμοτείχου, όταν μία μάνα και ο γιος της επιχείρησαν να βάλουν τέρμα στις ζωές τους αυτοπυρπολούμενοι.

Πρόκειται για ένα άνδρα 56 ετών και τη μητέρα του ηλικίας 81 που ήταν τυφλή και κατάκοιτη. Ο άνδρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “R”, και είχε αποφασίσει να  βάλει τέλος στη ζωή του μη αντέχοντας άλλο την κατάσταση στην οποία βρισκόταν περιθάλποντας τη μητέρα του.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του στη μητέρα του εκείνη του ζήτησε να την “πάρει μαζί του” και ως εκ τούτου περιέλουσε τον εαυτό του και την ίδια με βενζίνη, αλλά έβαλε φωτιά πρώτα στην ηλικιωμένη. Στην όψη του φλεγόμενου σώματος της μητέρας του, ο 56χρονος άλλαξε γνώμη και επιχείρησε να την βγάλει έξω από το σπίτι και να τη σώσει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος.

Ο 56χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείου του Διδυμοτείχου με εγκαύματα κυρίως στα χέρια και στα πόδια, αλλά εκτός κινδύνου. Η 81χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων που είχε υποστεί.

Πριν από 3 μήνες είχε φύγει από τη ζωή ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος επίσης ταλαιπωρούνταν από ψυχική νόσο.

Εν τω μεταξύ, στο σπίτι της οικογένειας έσπευσαν γείτονες όταν αντελήφθησαν το περιστατικό, όμως ο 56χρονος είχε ήδη σβήσει τη φωτιά. Παρόλα αυτά τα εγκαύματα της ηλικιωμένης ήταν πολύ σοβαρά.

Μετά την αποθεραπεία του ο 56χρονος θα βρεθεί και αντιμετώπος με τη δικαιοσύνη, αφού λογίζεται πλέον ως  μητροκτόνος.