Β. Λαμπάκης: “Η δημοτική αρχή Αλεξανδρή δεν δικαιούται ευχαριστίες για το Πάρκο Αλτιναλμάζη”

Αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής Αλεξανδρή έκανε κατά τη διάρκεια του απολογισμού των πεπραγμένων του ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διοίκησης του για το 2016, ο κος Λαμπάκης στάθηκε και στο οικοΠάρκο Αλτιναλμάζη το οποίο παραδίδεται στο κοινό την Παρασκευή 5/5. Το Πάρκο Αλτιναλμάζη είναι ένα έργο που ξεκίνησε επί δημαρχίας Γιώργου Αλεξανδρή, όμως ο νυν Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία σε όσα ΔΕΝ έκαναν ο προκάτοχος του και οι συνεργάτες του για το συγκεκριμένο έργο.

Αν και διευκρίνισε ότι δεν αισθάνεται καλά να μιλάει για τους απερχόμενους, ο κος Λαμπάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να επισημάνει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή “έχασε” τη χρήση του στρατοπεδου Παρμενίωνα λόγω αμέλειας με αποτέλεσμα ο ίδιος να χρειαστεί να την διεκδικήσει εκ νέου για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του πάρκου.

Επιπλέον, ο κος Λαμπάκης μέμφθηκε τρόπον τινά τον προκάτοχό του για το γεγονός ότι δεν είχε μεριμνήσει ώστε το Πάρκο να έχει επιπλέον χρήσεις πέραν της αναψυχής. Και αυτό ήταν κάτι που διορθώθηκε από την διοίκηση Λαμπάκη και προβλέφθηκε εντός του Πάρκου χώρος για σχολικές μονάδες και για αθλοπαιδιές.

Όσο για τη χρηματοδότηση του έργου και αυτή παρελήφθη προβληματική και τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε, αφού το έργο εντάχθηκε σε άλλο πρόγραμμα από όπου και χρηματοδοτήθηκε.

Πολλά προβλήματα επίσης είχε και η μελέτη του Πάρκου Αλτιναλμάζη, η οποία μάλιστα είχε ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη, με αποτέλεσμα η νυν δημοτική αρχή να την ξανακάνει σχεδόν από την αρχή, αφού στην προηγούμενη δεν είχαν προβλεφθεί ούτε οι κερκίδες του θεάτρου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι δεν θα ευχαριστήσει “κάποιους που περιμένουν ευχαριστίες” την ημέρα των εγκαινίων του Πάρκου, ενώ έκανε αυτή την κατάθεση επειδή -όπως είπε- θέλει να μένουν στην ιστορία τα γεγονότα και όχι τα λόγια.