Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει για τα διόδια της Μέστης, όμως αυτά ήδη κατασκευάζονται!

Μια “ειδική” συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 8 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του οργάνου στην Κομοτηνή, που θα αφορά… τη θέση του σώματος επί της κυβερνητικής απόφασης για την κατασκευή σταθμού διοδίων στη Μέστη.

Το θέμα βέβαια είναι ότι ο σταθμός της Μέστης έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται, έχουν “πέσει” τα πρώτα μπετά, συνεπώς προκαλεί απορία το ποιο θα είναι το αντικείμενο αυτής της συνεδρίασης, αφού μάλλον η κυβέρνηση δεν εχει πρόθεση να αλλάξει την απόφασή της.

Εν τω μεταξύ, προ ολίγων ημερών, ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε σε συνέντευξή του ότι από το 2018 οι χρεώσεις σε όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι αναλογικές, δηλαδή οι οδηγοί θα καταβάλουν τίμημα διέλευσης ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.

Στην πρόσκληση που εκδόθηκε για τη συνεδρίαση της Δευτέρας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρονται τα εξής:

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις 8-05-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Θέση της Περιφέρειας και των φορέων της επί της απόφασης της Κυβέρνησης για την δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή της Μέστης και κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.