Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Να επικηρυχθούν αυτοί που έριξαν τις φόλες στα Δίκελλα”

Την παραδειγματική τιμωρία αυτών που έριξαν τις φόλες στην περιοχή των Δικέλλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης ζητά ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Παύλος Μιχαηλίδης, καλώντας το Δήμο να τους επικηρυξει.

Το πρωί της Κυριακής δύο σκυλιά έχασαν τη ζωή τους στην παραλία των Δικέλλων από μαζική ρίψη δηλητηρίου, το οποίο φυσικά είναι επικίνδυνο και για τον άνθρωπο. Σύμφωνα μαρτυρίες φιλόζωων φόλες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας, ενώ αφού έγινε γνωστή η υπόθεση, στο σημείο έσπευσαν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Ζιώγας με άλλους επιτελείς του Δήμου.

Για να καταδικάσει το γεγονός, ο κος Μιχαηλίδης εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει:

“Η δολοφονική ενέργεια με φόλες κατά αδέσποτων σκύλων στην παραλία των Δικέλλων, προκαλεί αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέα από κάθε λογικό άνθρωπο. Το γεγονός ότι αυτή η αποτρόπαια πράξη, πραγματοποιήθηκε παραμονές Πρωτομαγιάς, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη ενέργεια. Τις ημέρες αυτές την περιοχή θα την επισκεφθούν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Στο ίδιο μέρος διαπιστώνονται συνεχώς πολλές εγκαταλείψεις ζώων. Αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία, ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα.
Επισημαίνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/22 του 2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.
Η δημοτική αρχή, οφείλει να «επικηρύξει» τον δράστη ή τους δράστες
οι οποίοι προκάλεσαν την πρόσφατη μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, αλλά και όσους από εδώ και στο εξής θα προβούν σε εγκατάλειψη ζώων.
Τέλος όλοι μαζί, θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και να καλέσουμε τους πολίτες σε δράση ώστε να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος των ζώων”