Δύο Κηποθέατρα θα λειτουργούν πλέον στην Αλεξανδρούπολη

Δύο Κηποθέατρα θα λειτουργούν πλέον στην Αλεξανδρούπολη μετά και τα εγκαίνια του Κηποθεάτρου στο ΟικοΠάρκο Αλτιναλμάζη που θα γίνουν στις 5 Μαΐου με πολιτιστικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν και ρωσικές αποστολές.

Το νέο θέατρο είναι μέρος της συνολικής ανάπλασης στην οποία υποβλήθηκε το παλιό στρατόπεδο Παρμενίωνα για να μετασχηματιστεί σε “ΟικοΠάρκο Αλτιναλμάζη” και είναι χωριτικότητας 1480 θεατών. Η σκηνή του έχει εμβαδό 160 τ.μ. ενώ η πίστα του 200 τ.μ.

Το νέο θέατρο δεν αντικαθιστά το παλιό που βρίσκεται στο Πάρκο των Προσκόπων, αλλά τα δύο θέατρα θα λειτουργούν παράλληλα φιλοξενώντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις είτε τοπικών, είτε άλλων ομάδων και θιάσων.

Φέτος, το “παλιό” Κηποθέατρο θα λειτουργήσει ως έχει (αφού γίνει η σχετική συντήρηση), όμως το καλοκαίρι του 2018 θα έχει νέα μορφή καθώς έχει ενταχθεί σε ένα ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που αφορά παρεμβάσεις στο Πάρκο των Προσκόπων. Έτσι, μαζί με όποιες άλλες παρεμβάσεις γίνουν εκεί (ανάπλαση του χώρου, αντικατάσταση οργάνων γυμναστικής κα) θα γίνει και ένα “λίφτινγκ” στο Κηποθέατρο, στο οποίο θα αλλάξουν σίγουρα οι κερκίδες και θα είναι χωρητικότητας 450 θεατών. Οι νέες κερκίδες θα είναι ανάλογης κατασκευής με αυτές του θεάτρου στο Πάρκο Αλτιναλμάζη, δηλαδή σαφώς καλύτερης ποιότητας από τις υπάρχουσες.

Η ανάπλαση του Πάρκου Αλτιναλμάζη χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 το οποίο πήρε παράταση και έκλεισε το Δεκέμβριο του 2016. Μαζί με ένα έργο που αφορά αξιοποίηση γεωθερμίας στο Ερατεινό της Χρυσούπολης, έχουν επιλεγεί ως τυπικά δείγματα αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για την Περιφέρεια ΑΜΘ και θα παρουσιαστούν ενώπιον της σχετικής ευρωπαϊκής επιτροπής.