Ο Νίκος Παππάς από την Αλεξανδρούπολη εξήρε τη σημασία του αγωγού ΤΑΡ

Τη σημασία του αγωγού ΤΑΡ για τη Θράκη, αλλά και για όλη την Ελλάδα εξήρε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Η ομιλία του Υπουργού στην πρωτεύουσα του Έβρου ήταν η κατάληξη μίας διήμερης περιοδείας στη Θράκη, οπου βρέθηκε παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα δωρεάν παροχής συστημάτων δορυφορικής λήψης σε περιοχές όπου το σήμα της Digea δεν είναι υπαρκτό.

Το πρόγραμμα αυτό παρουσίασε εν συντομία και στην ομιλία του, όπου μέμφθηκε την αντιπολίτευση για την κενή περιεχομένου κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, ενώ πριν από την ομιλία του είχε μία σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, από τους οποίους άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά επέμεινε στη θέση της κυβέρνησης που λέει ότι και ο περιφερειακός τύπος πρέπει να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της εποχής, τα οποία μεταξύ άλλων επιτάσσουν συνέργειες μεταξύ των μέσων, αλλά και “ανοιγμα” στις νέες τεχνολογίες και το ιντερνετ. Στην ίδια συνάντηση πήρε μέρος και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Η ομιλία του Υπουργού διήρκησε περίπου μία ώρα και μετά το πέρας της δόθηκε ο λόγος στους παριστάμενους προκειμένου να υποβάλλουν ερωτήσεις προς τον Υπουργό.

Η αναφορά στον ΤΑΡ έγινε με αφορμή την οπτική επαφή που είχε ο κος Παππάς με το εργοτάξιο του Έβρου κατά στη διαδρομή προς το δήμο Ορεστιάδας που είχε κάνει νωρίτερα την ίδια ημέρα και θεώρησε σκόπιμο να υπερθεματίσει την αλλαγή που σηματοδοτεί στο ενεργειακό προφίλ της χώρας το συγκεκριμένο έργο, το οποίο συνδυαζόμενο και με τις επενδύσεις του φυσικού αερίου αλλάζει άρδην τα δεδομένα της περιοχής.