Φελίνα Καζάκου: Εγκαταλελειμμένοι, αφιλόξενοι και επικίνδυνοι οι δημόσιοι χώροι του Δήμου Κομοτηνής.

Απαράδεκτη  χαρακτηρίζεται πλέον η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιοι χώροι του Δήμου Κομοτηνής εντός και εκτός της πόλης.

Το Πάρκο της Αγ. Παρασκευής, η Πλατεία Ειρήνης, πλατείες περιφερειακά της πόλης και στους οικισμούς έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, σημεία συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων και εστίες μόλυνσης.

Επανερχόμαστε στο θέμα των παιδικών χαρών καθώς η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει την ανάγκη σε πολλές οικογένειες να επανέρχονται μαζικά και να αναζητούν χώρους αναψυχής και αθλοπαιδιών για τα παιδιά τους.

Η δημοτική αρχή γνώριζε από την Μάρτιο του 2015 για την υποχρέωση πιστοποίησης των παιδικών χαρών. Η παράταξή μας επανέφερε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε τρεις διαφορετικές συνεδριάσεις όπου με αφορμή τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου όπου απουσίαζαν παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κατάσταση πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς οι πρώτες ανοιξιάτικες μέρες,  και ημέρες διακοπών οδήγησαν πολλές οικογένειες αλλά και επισκέπτες της πόλης προς αυτά τα σημεία ενδιαφέροντος. Οι εικόνες αποτρόπαιες και τα παράπονα των συνδημοτών μας πολλά. Τα αδέσποτα έχουν μετατρέψει όλες τις πλατείες σε εστίες μόλυνσης και επικινδυνότητας ενώ οι ελάχιστες πλέον παιδικές χαρές είναι εγκαταλειμμένες και βρώμικες.

Η Διοίκηση του Δήμου αδυνατεί ή αδιαφορεί??

Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν θα δεχτούμε για ακόμη μια φορά την δικαιολογία του προσωπικού ή των χρημάτων.. καθώς έχουμε καταθέσει επανειλημμένως τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του θέματος με τα αδέσποτα αλλά και για τις παιδικές χαρές αλλά δεν εισακούστηκαν.

Οφείλουν να δώσουν λύση στην καθημερινότητα των πολιτών και να επαναφέρουν την ζωή των συνδημοτών μας σε συνθήκες που αξίζουν , με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.     

  

                                   Για τη Δημοτική Παράταξη  «Εμείς …η πόλη»

                                          Η επικεφαλής,   Καζάκου Φελίνα