Ανοίγει πάλι την Τρίτη ο φάκελος των 8 Τούρκων αξιωματικών με το ελικόπτερο

Την προσεχή Τρίτη 25 Απριλίου θα συζητηθεί το νέο αίτημα της Τουρκίας περί έκδοσης των 8 Αξιωματικών που είχαν προσγειωθεί με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της χώρας, στις 16 Ιουλίου 2016.

Στις 26 Ιανουαρίου ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί αρνητικά για την έκδοση των “8” απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Τουρκίας, όμως τέσσερις ημέρες μετά την απάντηση, η γειτονική χώρα είχε υποβάλλει εκ νέου το αίτημά της.

Οι “8” κρατούνται ακόμη στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού στην Αθήνα και έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες (τριών, τριών και δύο ατόμων).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το cnn.gr, οι πρώτοι τρεις από τους “8” θα προσαχθούν στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για να εξεταστεί το νέο αίτημα έκδοσης που έχουν υποβάλει οι τουρκικές αρχές στις 25/4 ενώ για τις υπόλοιπες δύο ομάδες δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία προσαγωγής.

Πάντως και οι “8” βαρύνονται -κατά το τουρκικό αίτημα έκδοσης- με έξι κύρια αδικήματα του τουρκικού ποινικού κώδικα και δύο δευτερεύοντα.