Αλλάζουν χρώμα τα ταξί στην Ορεστιάδα – Και φταίει η κρίση γι’ αυτό

Αλλαγή χρώματος από ασημί σε άσπρο αποφασίστηκε και για τα ταξί που έχουν έδρα την Ορεστιάδα. Η πρόταση εγκρίθηκε από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ορεστιάδας και έτσι οι ιδιοκτήτες των ταξί του Δήμου θα πρέπει μέσα σε τρία χρόνια να αλλάξουν χρώμα στα οχήματά τους.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται η αιτία για αυτή την αλλαγή είναι η οικονομική κρίση. Κι αυτό γιατί τα λευκά αυτοκίνητα είναι τα φθηνότερα της αγοράς αφού το “χρώμα” σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να ανεβάσει την τιμή του έως και 1800 €. Βέβαια και η βαφή έχει κάποιο κόστος για τους ιδιοκτήτες, αλλά αφενός τα τρία χρόνια είναι ένα ικανοποιητικό διάστημα ώστε να μαζευτούν τα απαραίτητα χρήματα, ενώ από την άλλη μέσα σε αυτό το διάστημα αρκετοί οδηγοί θα χρειαστεί να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους επειδή θα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους και ως εκ τούτου τα καινούργια που θα προμηθευτούν θα είναι λευκά από το εργοστάσιο.

Το λευκό ως επίσημο χρώμα για τα ταξί έχει επιλεγεί ήδη στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Καβάλα και σταδιακά και σε αυτές τις πόλεις τα οχήματα αλλάζουν χρώμα.