Φέρες: Οι εθελοντές πυροσβέστες φορούν επιτέλους τις στολές τους και πιάνουν δουλειά

Ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι διαδικασίες παραλαβής του εξοπλισμού (τελευταία έφτασαν τα κράνη) των εθελοντών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών και έτσι πλέον οι πυροσβέστες μπορούν να πιάσουν δουλειά.

Η παράδοση του εξοπλισμού θα γίνει σήμερα το απόγευμα από τον Περιφερειακό Διοικητή ΑΜΘ της Πυροσβεστικής Ναθαναήλ Ρήγα και έτσι ολοκληρώνεται και τυπικά η διαδικασία για τη λειτουργία αυτής της τόσο χρήσιμης υπηρεσίας.

Βέβαια, η παρουσία του κου Ρήγα μόνο τυπική δεν είναι καθώς η ανάγκη για Εθελοντικά Κλιμάκια είναι διαπιστωμένη και η προσφορά τους αναγνωρισμένη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ αυτό των Φερών είναι το μοναδικό του είδους του σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

η κα Βίκυ Ούστογλου

Μιλώντας στην εφημερίδα “Γνώμη” και την Κική Ηπειρώτου, μία από τις εθελόντριες του κλιμακίου, η κα Βίκυ Ούστογλου, είπε: “Ο εθελοντισμός στο ΠΣ είναι τρόπος ζωής, να βοηθάς να προσφέρεις, να αγωνίζεσαι για κάποιο σκοπό. Ο δρόμος του εθελοντή δεν είναι φτιαγμένος με ροδοπέταλα, απαιτεί αγώνα, να συνεχίζει εκεί που οι άλλοι θα λένε «φεύγω». Το μόνο που θα μπορούσα να εκμυστηρευτώ σε κάποιον που θα το επιχειρήσει: να δώσει όλο του το είναι! Να μην εγκαταλείψει ποτέ!”

Το κλιμάκιο των Φερών σήμερα αριθμεί 13 εθελοντές πυροσβέστες, ωστόσο πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερους, αρκεί να έχουν διάθεση για προσφορά. Την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη μπορούν να αποκτήσουν Έλληνες πολίτες, καθώς και πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία, και έχουν ηλικία 18-55 ετών. Οι εθελοντές πυροσβέστες διακρίνονται, ανάλογα με τα προσόντα τους, στις εξής δύο κατηγορίες προσωπικού:
α) μάχιμοι εθελοντές πυροσβέστες και
β) οδηγοί-χειριστές πυροσβεστικών οχημάτων – μηχανημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εθελοντικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής ανά την Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.vfu.gr