Σε άθλια κατάσταση το τολ του Μαΐστρου – “Υποβρύχιες” οι προπονήσεις της ενόργανης

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το προπονητήριο – τολ κοντά στο Μαΐστρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο οποίο προπονούνται οι περισσότερες ομάδες που ασχολούνται με την ενόργανη γυμναστική στην πόλη.

Η καταγγελία αυτή τη φορά έρχεται από μητέρα, που το παιδί της παρακολουθεί μαθήματα ενόργανης γυμναστικής και βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στο προπονητήριο, αποφάσισε να μοιραστεί την αγανάκτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Σε μία δημόσια ανάρτηση, λοιπόν, η κα Κωνσταντινίδου ζητά να ληφθεί άμεσα μέριμνα και να υλοποιηθούν οι κατά καιρούς υποσχέσεις περί βελτίωσης των συνθηκών προπόνησης των παιδιών, ενώ συνοδεύει την social-mediακή καταγγελία της και με τις σχετικές φωτογραφίες, όπου φαίνονται οι κουβάδες που επιστρατεύονται στο προπονητήριο κάθε φορά που βρέχει!

Ξεχειλίζοντας από αγανάκτηση, η κα Κωνσταντινίδου έγραψε:

“Σε 10 μέρες η ομάδα του ΟΕΓΑ κατεβαίνει για την α φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής!!!!!
Τα παιδάκια μας και τις Άγιες μέρες του Πάσχα κάνουν προπόνηση για να είναι προετοιμασμένα να αναδείξουν με την προσπάθεια τους την πόλη μας !!!!!!!και ρωτάω …. εκνευρισμένη και αηδιασμένη από τις χιλιάδες υποσχέσεις του Δημάρχου….. είναι αυτές συνθήκες προπόνησης?????? Είναι αυτό γυμναστήριο?????? …. προπονητές και παιδιά τρεχαν να καλύψουν με κουβάδες τα νερά που έσταζαν από παντού!!!!!!!! Έλεος!!!!!! Δηλαδή δεν υπάρχει πουθενά σ αυτή την πόλη ένας αξιοπρεπής χώρος ??? Να στεγαστεί το σπίτι της ενόργανης ???? Που υπόσχονται κάθε αγιασμό και κάθε Χριστούγεννα οι υπεύθυνοι??????εδω και χρόνια????

Τόσες διακρίσεις και τόση προσπάθεια προπονητών γονιών και παιδιών??? Δεν συγκινούν κανέναν???…..
νους υγιείς ……………..αυτά γιατί τσατίστηκα!!!!!!”

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη, Παύλος Μιχαηλίδης, ο οποίος κάλεσε τη δημοτική αρχή να επιληφθεί του θέματος, επικαλούμενος μάλιστα και το ταμειακό πλεόνασμα που διατείνεται ότι διαθέτει:

“Με αφορμή τον παραλίγο σοβαρό τραυματισμό νεαρού αθλητή στην τελευταία προπόνηση ενόψει της α’ φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, ως δημοτική παράταξη οφείλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι αθλητικοί χώροι και εγκαταστάσεις στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής. Αυτό όμως που συμβαίνει με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται οι αθλητές της Ενόργανης Γυμναστικής στο ΤΟΛ δίπλα από το κλειστό στο Μαΐστρο, δεν έχει προηγούμενο!
Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι γνωστά εδώ και καιρό από τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής και μάλιστα τους έχει δωθεί και σχετική λίστα, τουλάχιστον σε όσα χρήζουν άμεσης επίλυσης, από τον Πρόεδρο του ΟΕΓΑ τον κ. Κελεσίδη Νεκτάριο.
Είναι δε ιδιαίτερα λυπηρό, όταν αναγκάζεται να γυμνάζεται κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, ένας σύλλογος που έχει μπει στην Εθνική Εφήβων, έχει μεγάλες διακρίσεις σε όλη την Ελλάδα και είναι μία από τις επαρχιακές ομάδες που αναδεικνύει και “παράγει” ταλέντα.
Yπενθυμίζεται πως ο κ. Λαμπάκης έχει υποσχεθεί με τον πλέον επίσημο τροπο από το 2013, πως ο χώρος του Παλαιού Κολυμβητηρίου θα αξιοποιηθεί για αθλητικούς σκοπούς και συγκεκριμένα θα μετατραπεί σε «Σπίτι της Γυμναστικής», χωρίς όμως αυτή η υπόσχεση να έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.
Δικαιολογίες για έλλειψη χρημάτων δεν υπάρχουν μια και η δημοτική αρχή μετά και την αγορά των «ακριβών» πινάκων (τριπλάσιας αξίας από τους κανονικούς) αξίας 300.000 € για τον εκσυγχρονισμό του κολυμβητηρίου, επικαλέστηκε μεγάλο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του Δήμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πως θα είναι πλέον αναμενόμενος ο καταμερισμός του πλεονάσματος για την άμεση συντήρηση- εκσυγχρονισμό και των υπολοίπων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο τον Καλλικρατικό δήμο της Αλεξανδρούπολης”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.