Κοιμούνται στα πατώματα οι πυροσβέστες που μετακινήθηκαν στα αεροδρόμια που αγόρασε η Fraport;

Υπό αντίξοες συνθήκες έγινε η μεταφορά των Πυροσβεστών στα αεροδρόμια της Ελλάδας που προσφάτως εξαγόρασε η γερμανική εταιρία Fraport – και ειδικότερα σε αυτά που βρίσκονται σε νησιά. Σύμφωνα με καταγγελίες δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τη διαμονή και την σίτιση των μετακινούμενων πυροσβεστών και ως εκ τούτου έπρεπε να μεριμνήσουν μόνοι τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες που επικαλείται το “Μέτωπο Νίκης” της Ραχήλ Μακρή δεν είχαν όλοι την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις ανάγκες με αποτέλεσμα να κοιμούνται σε αυτοκίνητα ή ακόμη και σε πατώματα.

Στην ίδια ανακοίνωση, το Μέτωπο Νίκης καλεί τη Fraport να αναλάβει με δικές τις (οικονομικές) δυνάμεις τη φύλαξη των 14 ελληνικών αεροδρομίων που εξαγόρασε και να μη χρησιμοποιεί μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, καθώς αυτό είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει αν θα περιοριστεί στην εν λόγω καταγγελία ή θα ζητήσει τη συνδρομή των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας για την “απόδειξη” της αντισυνταγματικότητας.