(βίντεο) 45.000 € από το Δήμο Αλεξανδρούπολης για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Sferikos

Με το ποσό των 45.000 ευρώ θα επιχορηγήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, το δημοτικό ραδιόφωνο Sferikos, κατόπιν ομόφωνης απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, αυτή θα είναι η τελευταία επιχορήγηση που λαμβάνει το ραδιόφωνο και θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για να πληρωθούν παλαιότερες οφειλές ενώ μετά την αποπληρωμή θα γίνει μία προσπάθεια ώστε να καταστεί οικονομικά αυτόνομο.

Το θέμα αυτό που εισήχθη εκτάκτως στη συνεδρίαση, προκάλεσε μία σχετική συζήτηση με τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Γουμενίδη από την παράταξη “Δήμος και Δημότες” να διερωτάται για το αν και πόσα έσοδα έχει το ραδιόφωνο ως “επιχείρηση”, ενώ o επικεφαλής της παράταξης Απόστολος Φωτιάδης επανέφερε ένα παλιό του αίτημα περί παρουσίασης του ισολογισμού του ραδιοφώνου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου του δημοτικού ραδιοφώνου Νικος Γκότσης, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει τον ισολογισμό σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος, ενώ είπε ότι αυτός είναι στη διάθεση κάθε συμβούλου ανά πάσα στιγμή.

Από τη παράταξη “ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη”, ο σύμβουλος Γιάννης Καρυπίδης σημείωσε ότι το δημοτικό ραδιόφωνο χρήζει αναβάθμισης – παρατήρηση που έγινε δεκτή από το σώμα σε ό,τι έχει να κάνει με τον εμπλουτισμό του προγράμματος του, ενώ φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι η παρατήρηση του δεν είχε σχέση με μομφές για μεροληψία από πλευράς ραδιοφώνου έναντι δημοτικών συμβούλων.