Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αλεξανδρούπολη (βίντεο και φωτό)

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδι του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου και από κει σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με μία από τις 17 ειδικές πτήσεις που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας, όπου το Άγιο Φως αφίχθη από τα Ιεροσόλυμα στις 19.30.

Το Ανέσπερο Φως παρέλαβε από τα χέρια του κυβερνήτη του αεροσκάφους ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συνοδεία του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει επιλέξει τη Θράκη για τις πασχαλινές του διακοπές.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Μητροπολίτης εξήρε τη σημασία του Αγίου Φωτός για τους Ορθόδοξους και όπως είπε “προσεύχεται ώστε αυτό να φωτίζει όλους” είτε δέχονται την αγιότητά του, είτε όχι.

Ο κος Κουίκ με τη σειρά του χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την συμμετοχή του στην αφή του Αγίου Φωτός, ενώ εμμέσως πλην σαφώς πήρε θέση για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία -μιας και αύριο διεξάγεται το Δημοψήφισμα- “καυτηριάζοντας” την έως τώρα στάση του Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, ο οποίος δεν επέδειξε τον δέοντα σεβασμό στο ελληνικό Πάσχα υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε χθες στην Κομοτηνή παρακολουθώντας τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής και την περιφορά του Επιταφίου, ενώ σήμερα -Μεγάλο Σάββατο- βρέθηκε σε χωριά του βόρειου Έβρου παρακολουθώντας αναστάσιμες λειτουργίες που γίνονται νωρίτερα από τα μεσάνυχτα (ελλείψη ιερέων), ενώ τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου θα παρακολουθήσει την αναστάσιμη λειτουργία στην Ξάνθη.