Συρρέουν στις εκκλησίες οι πιστοί για να προσκυνήσουν τη Σταύρωση του Ιησού

Από μεγάλη προσέλευση πιστών στις εκκλησίες της Αλεξανδρούπολης χαρακτηρίστηκε και το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Ο λόγος φυσικά για τους πιστούς που προσήλθαν στους ναούς της πόλης για να προσκυνήσουν τη Σταύρωση Του Ιησού.

Από τον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρουπολη

Από τη Μεγάλη Πέμπτη ξεκινάει η κορύφωση του Θείου Δράματος και πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να ασπαστούν την εικόνα Του πάνω στο Σταυρό. Αρκετοί ήταν κι αυτοί που εναπόθεσαν στην αναπαράσταση της Σταύρωσης στεφάνια με λουλούδια επικαλούμενοι τη Χάρη του Εσταυρωμένου.

Στεφάνια – αναθήματα των πιστών

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής το Σώμα του Ιησού αποκαθηλώνεται από τον Σταυρό και εναποτίθεται πλέον στον Τάφο όπου θα παραμείνει μέχρι τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία φυσικά να προσκυνήσουν και την αναπαράσταση της Ταφής Του στους Επιτάφιους που με ευλάβεια στολίζουν οι εθελόντριες των ιερών ναών, ενώ ειδικά στην Αλεξανδρούπολη θα δούμε και πάλι φέτος περιφορά του Επιταφίου στο μικρό λιμάνι της πόλης, με την τελετή να έχει οριστεί για τις 17.30 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.