Οι προεκτάσεις της επέκτασης του σχεδίου πόλης της Αλεξανδρούπολης προς τα Μαϊστριανά

Οριστική είναι πλέον η επέκταση του σχεδίου πόλης της Αλεξανδρούπολης προς την περιοχή του Φυτωρίου ή αλλιώς στα “Μαϊστριανά”. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, κυρώθηκε η σχετική πράξη εφαρμογής με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου και ως εκ τούτου μία έκταση 550 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή πίσω από το νέο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης εντάσσεται πλέον στο σχέδιο πόλης.

Η συνολική έκταση χωρίζεται σε τέσσερα υποσύνολα και εντός των επόμενων ημερών οι ιδιοκτήτες των μέχρι πρότινος αγροτεμαχίων θα πρέπει πλέον να τα δηλώσουν ως “οικόπεδα”. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη, όπως ενημέρωσαν οι πολεοδόμοι του Δήμου και αν τυχόν κάποιος επιθυμεί να την προσβάλει πρέπει να προσφύγει στα ανώτατα διοικητικά δικαστήρια της χώρας ζητώντας έλεγχο νομιμότητας.

Πέρα όμως από τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων η εξέλιξη αυτή, που ήρθε μετά από πολυετείς προσπάθειες όπως ειπώθηκε, δίνει και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του “μικρού περιφερειακού” χωρίς να προϋποτίθεται η ολοκλήρωση του μεγάλου.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η ένταξη της περιοχής αυτής στο σχέδιο πόλης δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων, ενώ προβλέπονται και χώροι για ανέγερση σχολείων, αλλά και ναού.