Μάγεψε η συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών ΑΜ-Θ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διέθεσε το Νομαρχείο για να φιλοξενηθεί συναυλία κλασικής εκκλησιαστικής μουσικής, ενόψει των γιορτών του Πάσχα, το βράδι του Σαββάτου 08/04.

Η μουσική επιμέλεια του προγράμματος ανήκε στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Μουσικών ΑΜ-Θ και την ορχήστρα διηύθυνε ο γνωστός Μουσικολόγος και Δντης του Ωδείου “Φαέθων” της Αλεξανδρούπολης, Θανάσης Τρικούπης.

Μία ημέρα νωρίτερα, η ίδια συναυλία φιλοξενήθηκε και στην Κομοτηνή και κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση ένα έργο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η συντονισμένη προσπάθεια περίπου 50 μουσικών, ερμηνευτών και σολιστ από τη Θράκη, κάποιοι από τους οποίους είναι και μαθητές ή καθηγητές σε ωδεία της περιοχής.

Να θυμίσουμε εδώ, το από καιρό κατατεθειμένο αίτημα του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών ΑΜ-Θ περί δημιουργίας μίας μικρής συμφωνικής ορχήστρας στη Θράκη – ένα αίτημα όμως που κανείς εκ των “υπευθύνων” δεν έχει εξετάσει σοβαρά, ώστε να δοθούν στο Σύλλογο τα εφόδια για τη δημιουργία της.

Το έμψυχο δυναμικό πάντως είναι προφανές ότι υπάρχει καθώς και ότι κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο.