Κλειστό το κέντρο του Διδυμοτείχου λόγω εργασιών επισκευής στο Βαγιαζήτ

Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν στο Διδυμότειχο μέχρι και αύριο Μ. Τρίτη 11/4 λόγω των εργασιών επισκευής που γίνονται στο τέμενος Βαγιαζήτ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, ισχύουν τα εξής :

Διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσης οχημάτων από την Κυριακή 09-04-2017 έως και την Μεγάλη Τρίτη 11-04-2017 στην πόλη  του Διδυμοτείχου και επί της οδού 28ης Μαΐου (από το ύψος της οδού Δημοκρατίας μέχρι την οδό Θεοτοκοπούλου), λόγω εργασιών επί του μιναρέ του τεμένους Βαγιαζήτ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών θα διεξάγεται μέσω των οδών  Δημοκρατίας – Υψηλάντου και μέρους της 28ης Μαΐου.

Από το Βαγιαζήτ έχει ήδη αφαιρεθεί το μεταλλικό στέγαστρο που καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά της 22ας Μαρτίου και αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης.

Άλλωστε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Διδυμότειχο, η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου είχε επισημάνει ότι η πρώτη δουλειά θα ήταν η απομάκρυνση του στεγάστρου για να γίνουν οι υπόλοιπες εργασίες

Σε αυτή τη φάση της αποκατάστασης το κλιμάκιο που την έχει αναλάβει εστιάζει στον μιναρέ του μνημείου, και θα εκπονηθούν εργασίες στήριξής του με τοποθετήσεις ικριωμάτων και όχι μόνο.

Στις επόμενες φάσεις, σειρά θα πάρει η τοιχοποιία του τεμένους και στο τέλος η στέγη που κατέρρευσε από τη φωτιά και έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.