Αυτή είναι η Εβρίτισσα ΕΠΟΠ που τιμά τον όρκο, τη στολή και τη Σημαία της πατρίδας στην πράξη!

Μάρτυρες ενός περιστατικού που μόνο υπερηφάνεια χαρίζει, έγιναν προ ολίγων ημερών οι κάτοικοι στην περιοχή γύρω από το ΚΑΠΗ της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία νεαρή ΕΠΟΠ ονόματι Βασιλική Μπουμπουλούδη (την ταυτότητά της αποκάλυψε το kranos.gr), όταν είδε ότι η ελληνική σημαία που είναι αναρτημένη στο ΚΑΠΗ είχε κάπως “μπερδευτεί” απο τον αέρα, σκαρφάλωσε και την ξέμπλεξε ώστε αυτή να μπορεί να κυματίζει κανονικά!

Αφού τελείωσε με το εγχείρημα της, η νεαρή στρατιωτικός χαιρέτισε τη σημαία με τον στρατιωτικό τρόπο και δέχθηκε τα χειροκροτήματα των περιοικων που είχαν συγκεντρωθεί και την παρακολουθούσαν συγκινημένοι.

Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι η κοπέλα προέβη σε αυτή την πράξη με δική της πρωτοβουλία, έχοντας προφανώς κατά νου τον όρκο που έδωσε όταν εντάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό, οπόταν και με αναρτημένη τη δεξιά είχε δεσμευθεί να “υπερασπίζει με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος της, τας Σημαίας”.

Η νεαρή ΕΠΟΠ, που είναι Εβρίτισσα στην καταγωγή και μητέρα ενός παιδιού, για την πράξη της αυτή θα λάβει τιμητική διάκριση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.