(video)Και μηχανήματα θα πάρει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με χρήματα του αγωγού ΤΑΡ

Μία “βελούδινη” παραίτηση υπέβαλε από το αίτημά του προς τον αγωγό ΤΑΡ για χρηματοδότηση του σφαγείου των Φερών, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, αποδεχόμενος στωικά την άρνηση της εταιρίας να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο, εκτιμώντας (η ίδια) ότι δεν συνάδει με τις στοχεύσεις της.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προτείνει να αξιοποιηθεί το ένα εκατομμύριο ευρώ (από το 1.900.000 που δικαιούται συνολικά) από τα αντισταθμιστικά του ΤΑP, για προμήθεια βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων, που όπως είπε ο κ. Λαμπάκης εξασφαλίζουν ανανέωση του στόλου του Δήμου σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ζητά συνολικά έξι βαρέα μηχανήματα (1 τσάπα, 1 απορριμματοφόρο, 1 φορτηγό, 1 πλατφόρμα μεταφοράς βαρέων οχημάτων, 1 μηχάνημα παρασκευής ασφάλτου και 1 σάρωθρο).

Η πρόταση αυτή περί αγοράς εξοπλισμού στους δήμους διέλευσης υπεβλήθη προσφάτως από τον ΤΑΡ στο Υπουργείο Εσωτερικών και έγινε δεκτή αρχικά από τους Περιφερειάρχες των τριών περιφερειών από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός και κατ’ επέκταση από τους δήμους.

Παρ’ όλα αυτά, η δέσμευση του αγωγού περί χρηματοδότησης έργων κοινής ωφέλειας δεν έχει εγκαταλειφθεί και σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διεκδικεί την αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου 12.000 στρεμμάτων στον Πέπλο, έργο κόστους 700.000 ευρώ, καθώς και τη χρηματοδότηση μίας γεώτρησης στο γεωθερμικό πεδίο κόστους 180.000 ευρώ περίπου.