Search
Close this search box.
KKE: Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σουφλίου

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 10.30΄ η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο χώρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου και στη συνέχεια  περιόδευσε στην αγορά της πόλης και το παζάρι. Κύριο θέμα ήταν η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του κέντρου υγείας του Σουφλίου. Η ανακοίνωση που μοίρασε αναφέρει:

Ανακοίνωση

SOS εκπέμπει το Κέντρο Υγείας Σουφλίου

Να σταματήσουμε τώρα τη συνεχή υποβάθμισή του

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου Σουφλίου που βλέπουν χρόνο με το χρόνο να υποβαθμίζονται συνεχώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Σουφλίου.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του οφείλονται αποκλειστικά στην πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , με στόχο την απαξίωση των δημόσιων δομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση.

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, που εξυπηρετεί τους περίπου 15.000 ακρίτες κατοίκους του Δήμου μας, είναι κακή. Αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και ελλιπή συντήρηση και φύλαξη του κτιρίου του. Η λειτουργία του γίνεται συνεχώς προβληματική με ανάλογες τις συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και στις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων σε αυτό. Συγκεκριμένα:

* Δεν λειτουργεί το ακτινολογικό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται και να ξοδεύεται ο κόσμος μεταβαίνοντας για μια ακτινογραφία στην Αλεξανδρούπολη ή στο Διδυμότειχο.

* Προβλήματα και στο μικροβιολογικό. Χωρίς γνωμάτευση παραμένουν τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων, καθώς ο μικροβιολόγος συνταξιοδοτήθηκε και δεν αντικαταστάθηκε.

* Προβλήματα και στην παιδιατρική. Ο ένας παιδίατρος πήρε απόσπαση και δεν αντικαταστάθηκε και ο δεύτερος κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο της Αλεξ-πο λης με συνέπεια να απουσιάζει πολλές φορές από το Κέντρο Υγείας.

* Ακόμα, εδώ και δυο χρόνια έχουν να εμφανιστούν στο Κέντρο Υγείας οι επισκέπτες γιατροί όπως, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, γυναικολόγος, χειρούργος, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της περιοχής μας να ταλαιπωρούνται και να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τους.

* Σημαντικές όμως είναι και οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα, αναγκάζοντας πολλές φορές τους ασθενείς να τα πληρώνουν οι ίδιοι από το πενιχρό τους εισόδημα.

* Τεχνικό προσωπικό για την φροντίδα του κτιρίου, των εγκαταστάσεων, του αύλειου χώρου δεν υπάρχει.

* Ακόμα δεν υπάρχει προσωπικό για την 24ωρη φύλαξη του κτιρίου και τις απογευματινές και βραδινές ώρες το Κέντρο Υγείας παραμένει αφύλακτο.

Το μάρμαρο όλων αυτών των ελλείψεων πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι της περιοχής μας , αναζητώντας λύσεις για τα προβλήματά τους μετακινούμενοι στην Αλεξανδρούπολη ή στο Διδυμότειχο

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που χρόνο με το χρόνο απαξιώνει το Δημόσιο σύστημα υγείας προσφέροντας και τον ευαίσθητο χώρο της υγείας στους επιχειρηματίες, για ακόμα περισσότερα κέρδη.

Εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε:

* Τον άμεσο διορισμό, με μόνιμη και σταθερή εργασία, του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου.

* Σύγχρονες υποδομές και εξοπλιστικά μέσα για να αντιμετωπίζονται με επάρκεια όλες οι ανάγκες των κατοίκων της ακριτικής περιοχής μας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ