Δόθηκε το πράσινο φως για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης

“Η τελική έγκριση της ένταξης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πλέον γεγονός” ενημερώνει με δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του ιδρύματος, ενώ από το ίδιο έγγραφο πληροφορούμαστε ότι  “το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ενέργειας της Γερμανίας και θα υλοποιηθεί από το Ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)”.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, μετά την ολοκλήρωση του έργου, το Νοσοκομείο θα εξοικονομεί 500.000 € ετησίως. Το ίδιο το έργο προβλέπει την ενίσχυση της μόνωσης, ειδικά στους τεράστιους γυάλινους διαδρόμους που σήμερα έχουν μεγάλη απώλεια ενέργειας χειμώνα-καλοκαίρι, καθώς και τη συμπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θερμότητας, εφόσον δεν καλυφθούν σε ποσοστό 100% μέσω του πιλοτικού προγράμματος οι ανάγκες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιεί και ενέργεια παραγόμενη από φυσικό αέριο, από ένα project που είχε υλοποιηθεί από την προηγούμενη διοίκηση.