Το ΣτΕ δικαίωσε το Δήμο Αλεξανδρούπολης για τους ηλεκτρονικούς πίνακες του Κολυμβητηρίου

Κανονικά θα γίνει τελικά η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πινάκων αξίας 300.000 € στο Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, αφού έτσι αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την σχετική προσφυγή του Δήμου. Να θυμίσουμε εδώ ότι η δαπάνη των 300.000 € για την προμήθεια των πινάκων είχε “κοπεί” από την Επίτροπο του Έβρου, η οποία είχε εκτιμήσει ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν ιδιαίτερα υψηλό καθώς υπάρχουν στην αγορά και πίνακες με χαμηλότερη τιμή (140.000 €).

Η απόφαση για την προμήθεια των πινάκων αξίας 300.000 € είχε ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όχι ομόφωνα καθώς 2 μέλη της αντιπολίτευσης είχαν ψηφίσει αρνητικά. Η άρνηση της Επιτρόπου να εγκρίνει τη δαπάνη είχε προκαλέσει την αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο τελικά δικαίωσε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και όχι την Επίτροπο.

Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κος Λαμπάκης για να ανακοινώσει το γεγονός ότι το Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης με τους νέους πίνακες γίνεται πλέον ένα υψηλών προδιαγραφών αθλητικό κέντρο, καθώς ο ανάλογος εξοπλισμός δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα και ως εκ τούτου θα μπορεί να φιλοξενεί διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς οι οποίες θα συνδράμουν και στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Ταυτόχρονα όμως ο κος Λαμπάκης θέλησε μέσα από αυτή τη συνέντευξη να καταγγείλει -όπως είπε- και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο, καυτηριάζοντας την στάση της Επιτρόπου και κατηγορώντας το “σύστημα”, το οποίο όπως είπε στέρησε από την Αλεξανδρούπολη τουλάχιστον 3 κολυμβητικές διοργανώσεις, επειδή η οριστική απόφαση για την τοποθέτηση ή μη των πινάκων χρειάστηκε τέσσερις μήνες για να βγει (το διάστημα των 4 μηνών “μετράει” από την αρνηση της Επιτρόπου μέχρι την τελική απόφαση του ΣτΕ).

Τα βέλη του Δημάρχου δεν είχαν στόχο μόνο την Επίτροπο, αλλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους που είχαν ψηφίσει αρνητικά στην δαπάνη των 300.000 €, κι αυτό γιατί κατά την εκτίμηση του κου Λαμπάκη, η στάση τους σημαίνει μικροπολιτική σκοπιμότητα και εξήγησε:

Η δημοτική αρχή πρότεινε την αγορά των “ακριβών” πινάκων κατ’ αρχήν επειδή εκσυγχρονίζουν το κολυμβητήριο αλλά και γιατί με βάση τον προϋπολογισμό του Δήμου, η δαπανη αυτή ήταν εφικτή. Ωστόσο, ειπε ο κος Λαμπάκης, κάποιοι δεν ήθελαν να φανεί ότι η δημοτική αρχή κάνει χρηστή διαχείριση και έχει πλεόνασμα πολύ μεγάλο σε σχέση με τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δημου και ως εκ τούτου οδηγήθηκαν στην αρνητική ψήφο.

Εν τέλει, ο κος Λαμπάκης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για την συνεργασία στη συγκεκριμένη προμήθεια και “ενημέρωσε” μπορεί να προσφύγει ακόμη και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια εφόσον διαπιστώνει ότι θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.