Πάρκο Ανατολικής Θράκης: Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν και να οδηγούν μέσα σε αυτό!

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο Πάρκο Ανατολικής Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και μάλλον πρέπει οι αρχές να επιληφθούν πριν να είναι αργά.

Ως γνωστόν το Πάρκο περικλείεται από τις οδούς Κομνηνών, Αν. Θράκης, Αδριανουπόλεως και Μοσχονησίων και καλύπτει σε έκταση ένα οικοδομικό τετράγωνο ενώ εκτός από δέντρα και περιπατητικούς διαδρόμους, περιλαμβάνει και παιδική χαρά.

Κάποιοι όμως θεωρούν ότι είναι σωστό ακόμη  να οδηγούν μέσα σε αυτό αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που κυκλοφορούν εντός. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακόμη και ολόκληρο αυτοκίνητο μάρκας Smart έχει διασχίσει κάθετα το πάρκο (με κατεύθυνση από την οδό Μοσχονησίων προς την οδό Κομνηνών) ενώ η κυκλοφορία των δικύκλων μέσα σε αυτό είναι καθημερινή.

Προφανώς πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα επί του θέματος προτού υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Μια καλή ιδέα θα ήταν να τοποθετηθούν τσιμεντένιες μπάλες στις εισόδους/εξόδους του πάρκου, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος οχημάτων, τουλάχιστον αυτοκινήτων.

Σημειωτέον ότι η είσοδος του Πάρκου επί της οδού Μοσχονησίων έχει μήκος 2.9 μέτρα, που σημαίνει ότι εύκολα μπορεί να μπει από αυτήν αυτοκίνητο. Η είσοδος επί της Κομνηνών είναι μικρότερη, ωστόσο αρκούντως  μεγάλη για να περάσει από μέσα ένα Smart.