Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι Εκλογές στη ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου

Λίγα 24ωρα έμειναν για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ στον Έβρο σε συνέχεια της παραίτησης που υπέβαλε ο προκάτοχος της θέσης Φώτης Αδαμάκης.

Η ημερομηνία των εκλογών είναι η 2α Απριλίου, και σύμφωνα με τις πληροφορίες βούληση της κεντρικής διοίκησης ήταν οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατό σε σχέση με την παραίτηση Αδαμάκη, έτσι ώστε η τοπική οργάνωση να μην μένει “ακέφαλη” δεδομένης της ρευστής περιρρέουσας πολιτικής ατμόσφαιρας.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων κλείνει αύριο Πέμπτη και μέχρι αυτή την ώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν τη θέση δύο άτομα – οι κύριοι Σπύρος Μιχαλόπουλος και Άκης Παρασκευόπουλος. Η λίστα των υποψηφίων βέβαια θα οριστικοποιηθεί με τη λήξη της προθεσμίας, αφού κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να ολοκληρώσει μία σειρά προαπαιτούμενων ενεργειών για να επισημοποιήσει την πρόθεσή του.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ δεν γίνεται από “τη βάση”, αλλά από ένα σώμα εκλεκτόρων που για τον Έβρο είναι κατά πάσα πιθανότητα 82 (από το Ορμένιο ως τη Σαμοθράκη). Ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες θετικές ψήφους των εκλεκτόρων θα είναι και ο νικητής της διαδικασίας. Όσο για τους εκλέκτορες, η λίστα με τα ονόματά τους δεν έχει ακόμη φτάσει στα τοπικά γραφεία της ΝΟΔΕ, καθώς ο ορισμός τους γίνεται απευθείας από τα κεντρικά με συγκεκριμένα κριτήρια (τη συμμετοχή τους σε διάφορα όργανα του κόμματος, την πολιτική επιτροπή κα). Οι μόνοι δεδομένοι εκλέκτορες μέχρι αυτή την ώρα είναι οι τέσσερις δήμαρχοι του ηπειρωτικού τμήματος του Έβρου. Θα υπάρχει μόνο μία κάλπη στα γραφεία της ΝΟΔΕ στην Αλεξανδρούπολη

Η διαδικασία θα λάβει χώρα από τις 08.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οπότε μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι νωρίς το απόγευμα θα ξέρουμε το όνομα του νέου προέδρου.

Το σύστημα εκλογής προέδρου μέσω εκλεκτόρων είναι σχετικά καινούργιο και στο ίδιο πλαίσιο των καινοτομιών που εφαρμόζει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια στην διοίκηση των εσωτερικών της οργάνων εντάσσεται και το γεγονός ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της ΝΟΔΕ οφείλει για λόγους διασφάλισης της διαφάνειας να διαθέτει “καθαρό” ΑΦΜ, το οποίο θα τον συνοδεύει καθόλη τη διάρκεια της θητείας του.

Η θητεία του νέου προέδρου θα διαρκέσει μέχρι το επόμενο τακτικό συνέδριο του κόμματος.