Πήγαμε στην Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών στο Καπνομάγαζο της Αλεξανδρούπολης

Μία έκθεση με παραδοσιακές φορεσιές από όλη τη Θράκη φιλοξενείται για μερικές ημέρες στη σοφίτα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρούπολης.

Η έκθεση περιλαμβάνει φορεσιές από όλη την επικράτεια της Θράκης (συμπεριλαμβανομένων και των προσφυγικών πληθυσμών της Ανατολικής και Δυτικής Θράκης) σε μικρογραφίες, αλλά και κάποιες φορεσιές κανονικού μεγέθους, ορισμένες από τις οποίες είναι και αυθεντικές.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της έκθεσης ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Φάρος” του Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και οι φορεσιές ανήκουν στην προσωπική συλλογή του χοροδιδασκάλου του συλλόγου κου Γιώργου Τοπαλίδη. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, παρόντος του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζου αλλά και πολλών μελών του δημοτικού συμβουλίου. Το παρόν φυσικά έδωσαν και πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου ενώ η έκθεση θα παραμείνει στη σοφίτα μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ έχουν γίνει και συνεννοήσεις με αρκετά σχολεία της πόλης για να την επισκεφτούν και να ξεναγηθούν σε αυτήν “Γνωρίζοντας τη Θράκη μέσα από τις φορεσιές της”, όπως είναι και ο τίτλος της.