Ορίστηκαν οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Ανατροπές της τελευταίας στιγμής

Με ανατροπές της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε το θρίλερ της αλλαγής των προέδρων και των αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μέχρι το βράδι της Δευτέρας υπήρχαν ονόματα που θεωρούνταν “κλειδωμένα” στις θέσεις, όμως άλλες ήταν τελικά οι βουλές του επικεφαλής της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” και Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τις οποίες αποκάλυψε στην συνέλευση της παράταξης που έγινε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδι της Δευτέρας 20/03.

Με βάση όσα ειπώθηκαν εκεί λοιπόν η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ: Ο Αντώνης Βαμβακερός παραμένει πρόεδρος μέχρι τον Μάιο του 2018 και μετά θα παραδώσει στον Χρήστο Γερακόπουλο. Αντιπρόεδροι ορίστηκαν οι Σάββας Σεφεριάδης και ο Χρήστος Μπίκος οι οποίοι θα θητεύσουν από ένα χρόνο έκαστος, αλλά πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ τους για το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος.

ΔΕΥΑΑ: Ο Βαγγέλης Μυτηλινός παραμένει πρόεδρος ΔΕΥΑΑ μέχρι το τέλος του 2017, οπότε και θα τον διαδεχτεί ο Γιώργος Ουζουνίδης με αντιπρόεδρο την Έλλη Τσονίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση της αντιπροέδρου προτάθηκε αρχικά στην κα Ελένη Ιντζεπελίδου, η οποία όμως αρνήθηκε.

ΤΙΕΔΑ: Ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης παραμένει στην προεδρία μέχρι τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής με αντιπρόεδρο αρχικά τον Κώστα Χατζηαναγνώστου (για ένα χρόνο) και στη συνέχεια τον Στέλιο Βραχιόγλου (τον επόμενο).

Στο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιο πολυπόθητη θέση ήταν αυτή του προέδρου στο Πολυκοινωνικό, ενώ μία από τις θέσεις δόθηκε σε “outsider” καθώς πρόκειται για άτομο το οποίο είχε δηλώσει ρητά πώς δεν θα συμμετείχε με ενεργό ρόλο στη δεύτερη διετία της δημοτικής αρχής λόγω προσωπικών υποχρεώσεων.

Επίσης, υπήρχε μία θέση την οποία δεν τόλμησε να ζητήσει κανείς καθώς ήταν γνωστό ότι ο κατέχων αυτή δεν προτίθετο να αποχωρήσει. Όσο για τη ΔΕΥΑΑ, το όνομα του Γιώργου Ουζουνίδη είχε διαρρεύσει εδώ και μέρες, ωστόσο δεν ήταν γνωστό ότι η αλλαγή θα γινόταν με ένα χρόνο καθυστέρηση…

Όπως και να ‘χει αυτή η ανακατάταξη ήταν η τελευταία για τη δημοτική αρχή καθώς βάσει νόμου ο Δήμαρχος υποχρεούται να αλλάζει τα πρόσωπα κάθε δύο χρόνια, οπότε ο ορισμός των “νεοφώτιστων” έγινε με προγραμματισμό το 2019, οπότε και τελειώνει η θητεία της δημοτικής αρχής.