Φώτης Μανούσης: «Θράσος δίχως όρια στην πλάτη του δημόσιου χρήματος;;;»

Το δικό του σχόλιο εξέδωσε με μορφή δελτίου τύπου ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης, στον απόηχο της συζήτησης που άνοιξε κατόπιν δικής του παρέμβασης όπου “κατήγγειλε” υπέργογκο προϋπολογισμό σε παλαιότερη μελέτη του Επιμελητηρίου Έβρου για αγορά σκάφους το οποίο θα έκανε το δρομολόγιο Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.

Το σκάφος τελικά δεν αγοράστηκε καθότι δεν βρέθηκε το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο για να γίνει μία ναυτιλιακή εταιρία μεταξύ Επιμελητηρίου και ΟΤΑ, αλλά όπως και να ‘χει ο προϋπολογισμός της αγοράς του σκάφους ήταν κατά την άποψη του κου Μανούση υπερβολικά μεγάλος για τα δεδομένα της αγοράς.

Μετά από όσα λέχθηκαν από διάφορες πλευρές, ο κος Μανούσης σημειώνει:

“Με σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας που πρέπει να διακρίνει τη λειτουργία κάθε θεσμικής αρχής, αναδείξαμε τη σκανδαλώδη διόγκωση του προϋπολογισμού ναυπήγησης πλαστικού πλοίου, στο τετραπλάσιο της αξίας από την πραγματική.

Αντί της λογοδοσίας, εισπράξαμε συκοφαντίες, που καταδεικνύουν το άγχος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου για αποκαλύψεις και δημόσιο έλεγχο από τους πολίτες και τις αρμόδιες αρχές.

Εμείς επιμένουμε θεσμικά: Τους επιστρέφουμε τα ψεύδη και τους καλούμε στις αναγκαίες, έστω και μετά τρία χρόνια, εξηγήσεις.

Εμείς επιλέξαμε  την νομιμότητα και αναρωτιόμαστε: για πόσο θα κρύβουν από αυτόν τον τόπο τη διαφάνεια;;;

Σαμοθράκη 20 Μαρτίου 2017

Φώτης Μανούσης”