Θα γκρεμιστεί τελικά το γλυπτό του Χέμεν μπροστά στο καφέ Φίλιον

Δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν το γλυπτό που ξεκίνησε να φιλοτεχνεί μπροστά στο καφέ Φίλιον στην Αλεξανδρούπολη, ο γνωστός ερασιτέχνης γλύπτης Χέμεν Μουχάμαντ.

Πρόκειται για το γλυπτό που αναπαριστά μία κοπέλα να παίζει πιάνο και το οποίο έμεινε ημιτελές λόγω καταγγελιών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το θέμα έφτασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να τάσσεται υπέρ της κατεδάφισης του γλυπτού, με το σκεπτικό ότι η ανέγερσή του ξεκίνησε χωρίς την απαιτούμενη άδεια μιας και αυτό βρίσκεται σε δημόσιο χώρο.

Ο κος Λαμπάκης είπε μάλιστα ότι “δεν ντρέπεται να εφαρμόσει το νόμο” μιας και δεν έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για την ανέγερση του γλυπτού και ότι η εισήγησή του είναι να κατεδαφιστεί εξαιτίας του ότι είναι αυθαίρετη κατασκευή.

Σημείωσε δε, ότι δεν εκφράζει άποψη περί του κάλλους του γλυπτού και προέτρεψε τον ιδιοκτήτη του να “το πάρει σπίτι του” εφόσον δεν επιθυμεί την καταστροφή του ενώ είπε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης του καφέ που παρήγγειλε το άγαλμα υπέβαλε αίτηση για σχετική δόμηση μετά την καταγγελία, όμως αυτή δεν θα εγκριθεί.

Στη συνεδρίαση διαβάστηκε και η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, η οποία κρίνει την κατασκευή αυθαίρετη και εισηγείται την κατεδάφιση του αγάλματος. Η τελική έγκριση βέβαια θα δοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Στην ίδια συζήτηση πήρε μέρος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μαυρίδης ο οποίος είπε ότι κάποια “φιλαράκια” της δημοτικής αρχής τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από άλλους που δεν είναι αρεστοί και γι’ αυτούς ισχύει η εντολή “γράψ’ τον!”. Βέβαια, ως ήταν αναμενόμενο, ζητήθηκε από τον σύμβουλο να γίνει πιο συγκεκριμένος, ωστόσο αυτός δεν έδωσε διευκρινίσεις και το θέμα έκλεισε.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλος Μιχαηλίδης, Γιάννης Καρυπίδης και Νίκος Τζανίδης ψήφισαν λευκό.

O Χέμεν πάντως απάντησε σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η οποία είναι η εξής: