[Συνέντευξη] Πρόδρομος Νικηφορίδης: “Είναι επείγον και για την Αλεξανδρούπολη να ασχοληθεί με το δημόσιο χώρο της”

Στη διαπίστωση ότι η Αλεξανδρούπολη “δεν ανησυχεί για το δημόσιο χώρο” προχώρησε ο αρχιτέκτονας από τη Θεσσαλονίκη Πρόδρομος Νικηφορίδης. Ο κος Νικηφορίδης, μαζί με τον συνεργάτη του Μπερνάρντ Κούομο είναι αυτοί που υλοποίησαν το project “Νέα Παραλία”, δηλαδή την ανάπλαση της παραλίας της Θεσσαλονίκης αποσπώντας σειρά βραβείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι Νικηφορίδης και Κουόμο βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη πριν από λίγες ημέρες, όπου και παρουσίασαν το συγκεκριμένο project στη γεμάτη αίθουσα της σχετικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α. με τον τίτλο “Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα”.

Ο κος Νικηφορίδης παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο “R” όπου μεταξύ άλλων σχολίασε την υφίσταμενη εικόνα του δημόσιου χώρου στην Αλεξανδρούπολη για να πει ότι τόσο οι πολίτες, όσο και οι πολιτικοί πρέπει να ασχοληθούν με αυτόν το συντομότερο δυνατό.

Όπως θα τον ακούσετε να λέει στο βίντεο που ακολουθεί, η “αξιοποίηση” του δημόσιου χώρου είναι ένα ζήτημα που αφορά την Ελλάδα συνολικά καθώς η χώρα μας δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα, σε αντίθεση με τις χώρες του εξωτερικού.

Εν τω μεταξύ, επόμενος στόχος του γραφείου Nikiforidis-Cuomo είναι η “εμπλοκή” των πολιτών στις αναπλάσεις δημοσίων χώρων μεγάλου μεγέθους σε μία προσπάθεια ο τελικός σχεδιασμός να διαμορφώνεται και με βάση τη γνώμη του κόσμου στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό.

Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Μπερνάρντ Κουόμο, πριν από μερικές ημέρες έβαλαν ένα “νέο στοίχημα”, αφού πλέον λειτουργούν ως Σύμβουλοι στη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του παλιού στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τη συνέντευξη: