Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Έβρου φιλοξένησε τον βραβευμένο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη

Ο πολυβραβευμένος Κύπριος ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης βρέθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στον Έβρο, τιμώντας με την παρουσία του τη σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων στο έργο του που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Έβρου.

Η “Βραδιά Ποίησης” ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη το βράδυ του Σαββάτου, αλλά αντίστοιχες εκδηλώσεις (πάντα από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων) είχαν προγραμματιστεί για το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.

Το αφιέρωμα του Συνδέσμου Φιλολόγων επικεντρώθηκε στην αρχαιόθεμη ποίηση του Κ. Χαραλαμπίδη και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του ανέγνωσαν ποιήματά του και ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών ΑΜ-Θ την επένδυσε μουσικά. Από τις καλύτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν όταν ο ίδιος ο ποιητής απήγγειλε το ποίημά του “ο νανοτεχνολόγος”.

Κλείνοντας την εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Γιούλη Ζήκα προσέφερε στον ποιητή ένα βιβλίο-αφιέρωμα στη Σαμοθράκη και αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, εξέφρασε την ικανοποίησή της από το γεγονός ότι “ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Έβρου έχει πλέον δημιουργήσει το δικό του κοινό που στηρίζει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει”.

Η εκδήλωση είχε τη στήριξη και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.