Δημοψήφισμα στη Θράκη για τη Σαρία προτείνει ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ!

Υπέρ της συνέχισης της εφαρμογής του “ιερού” μουσουλμανικού νόμου της Σαρίας τάσσεται ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση, προφανώς εξ αφορμής της πρόσφατης ημερίδας που έγινε στην Αθήνα με τον τίτλο “Η Σαρία υπό αμφισβήτηση”, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η εφαρμογή του ιερού νόμου και η άσκηση των δικαιοδοτικών αρμοδιοτήτων των μουφτήδων στη Θράκη.

Η Σαρία εφαρμόζεται στη Θράκη αμέσως μετά την εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάννης, πλην όμως έχει διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο με αποτέλεσμα όταν οι μουφτήδες ασκούν το ρόλο του “δικαστή” τόσο οι ίδιοι, όσο και οι διάδικοι (που συνήθως είναι σύζυγοι) να κινούνται σε ένα θολό τοπίο.

Στην ίδια ημερίδα εκφράστηκε και η πρόθεση από το Υπουργείο Παιδείας η πρόθεση της κατάρτισης του απαραίτητου νομικού εφαρμοστικού πλαισίου του μουσουλμανικού νόμου.

Ο κος Ιλχάν Αχμέτ υπό τον φόβο ενδεχόμενης κατάργησης του “ιερού” νόμου τάσσεται κατά αυτού του ενδεχομένου και δηλώνει ότι αν όντως υπάρχει τέτοια πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης, τότε η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με “τοπικό” δημοψήφισμα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.