Νόμιμο το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξ/πολης – Απορρίφθηκε η προσφυγή Μιχαηλίδη

Απορριπτική ήταν η απάντηση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Νικήτα Φραγκισκάκη στην προσφυγή που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη Παύλος Μιχαηλίδης, αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κος Μιχαηλίδης είχε κάνει την προσφυγή έχοντας την εκτίμηση ότι η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου δεν έγινε με βάση όσα ορίζει ο νόμος, ωστόσο ο κος Φραγκισκάκης έκρινε ότι αυτό δεν ευσταθεί και ότι οι διαδικασίες έγιναν κανονικά.

“[…] Αποδεικνύεται ότι διενεργήθηκαν οι δύο φάσεις της ψηφοφορίας, από τις οποίες η α’ φάση ήταν φανερή και η β’ φάση έγινε με μυστική ψηφοφορία και δεν προέκυψε ότι παραβιάστηκαν οι διατάξεις του άρθρου 64 του ν. 3852/2010 […]” αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση της Αποκεντρωμένης και αυτό σημαίνει ότι το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης νομιμοποιείται κανονικά να ασκεί τα καθήκοντα του.

Άρα λοιπόν, μέχρι το 2019 οι συνεδριάσεις του οργάνου θα γίνονται προεδρεύοντος του κου Κώστα Γκοτσίδη, ωστόσο να θυμίσουμε ότι η προσφυγή του κου Μιχαηλίδη προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από πλευράς δημοτικής αρχής (τόσο του κου Λαμπάκη, όσο και άλλω μελών της παράταξης).

Εξαιτίας αυτής μάλιστα είχε ματαιωθεί και η συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 10/3.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης εδω:

ΑΠΟΡΡΙΨΗ_ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ_ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ