Κρίσιμη εβδομάδα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – Συζητήσεις στην Αθήνα για την αξιοποίησή του

Κρίσιμη είναι -κατά τα φαινόμενα- η εβδομάδα που διανύουμε για το μέλλον του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αφού αυτές τις ημέρες στην Αθήνα γίνονται συζητήσεις για την αξιοποίησή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr επίκειται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη (σ.σ. σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η σύσκεψη θα γίνει σήμερα Τρίτη 14/3 , σύμφωνα με κάποιες άλλες ίσως να γίνει στο τέλος της εβδομάδας), στην οποία θα αποφασιστεί αν η Ανώνυμη Εταιρεία “Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης” θα πωληθεί σε ιδιώτη ή αν θα επιλεγεί η λύση των παραχωρήσεων μέσω ΣΔΙΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης τάσσεται υπέρ της δεύτερης πρότασης -δηλαδή της αξιοποίησης του λιμανιού μέσω παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η επικρατέστερη.

Αν τελικά επιλεγεί η πώληση των μετοχών της ΟΛΑ Α.Ε., τότε αυτή η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει σε πολλά επίπεδα την Αλεξανδρούπολη καθώς πρέπει να θυμίσουμε ότι η χερσαία ζώνη του λιμανιού “εμπλέκεται” στον σχεδιασμό του Δήμου για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Και ενώ μέχρι τώρα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνδιαλέγεται με τον Οργανισμό Λιμένος ως δημόσιος προς δημόσιο φορέα, αν τελικά οι μετοχές πωληθούν τότε οι ισορροπίες θα αλλάξουν.

Το ζήτημα είναι αν ο ιδιώτης θα συνεχίσει προς υλοποίηση των -προφορικών, έστω- συμφωνιών που έχουν συναφθεί μεταξύ Δήμου και Ο.Λ.Α. ή όχι…