Κηδείες με “ωράριο” στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο αλλάζει ανάλογα με τη δύση του ήλιου

Χρονικό περιορισμό στην ώρα τέλεσης των κηδειών βάζει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, κατόπιν αιτήματος της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου. Έτσι, για το μήνα Μάρτιο οι κηδείες πρέπει να τελούνται μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι (ώστε όλη η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17.30), ωστόσο αυτό θα αλλάξει τους επόμενους μήνες και θα παραταθεί, αφού μεγαλώνει η ημέρα.

Το δελτίο τύπου:

Κατόπιν σχετικού αιτήματος του τμήματος Κοιμητηρίων της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Πρασίνου Αλεξανδρούπολης, η τέλεση των κηδειών κατά τον μήνα Μάρτιο θα γίνεται μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Η απόφαση του Δήμου λαμβάνεται με το σκεπτικό κατόπιν της εξοδίου ακολουθίας στους Ιερούς Ναούς να ακολουθεί η ταφή πριν την δύση του ήλιου, δηλαδή μέχρι τις 5.30 με 6 το απόγευμα. Κατά τους χειμερινούς μήνες  και μέχρι τον Φεβρουάριο, λόγω του μικρού διαστήματος της μέρας, οι κηδείες τελούνταν το αργότερο μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρώνονταν  πριν τις 5 το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, τους επόμενους μήνες και με την αλλαγή της ώρας από το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα έχουμε αργότερα την δύση του ήλιου, θα τελούνται οι κηδείες και το απόγευμα, κάτι για το οποίο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από την πλευρά του τμήματος Κοιμητηρίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως