Οι Γερμανοί έρχονται ( ; ) να επενδύσουν στην Αλεξανδρούπολη

Το ενδιαφέρον γερμανικών εταιριών να επενδύσουν στην Αλεξανδρούπολη στον τομέα της γεωθερμίας και του διαμετακομιστικού κέντρου στο λιμάνι, επικοινωνεί με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με αυτό, το “επενδυτικό ενδιαφέρον των Γερμανών υποκινήθηκε από τον πρώην Υπουργό της Γερμανίας κ Φούχτελ”, ο οποίος προ τετραμήνου είχε επισκεφθεί την περιοχή και το γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Αυτές τις δύο πρωτοβουλίες με ευγένεια τις καλωσορίζουμε και ελπίζουμε να ευοδωθούν”, ωστόσ να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο κος Φούχτελ δεν είχε γίνει δεκτός με πολλή ευγένεια στο γραφείο του κου Λαμπάκη.

Παρόλα αυτά, το δελτίο τύπου, έχει ως εξής:

” Η προ τετραμήνου επίσκεψη του Γερμανού υπουργού κ. Φούχτελ στο Γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης φαίνεται ότι αποφέρει αποτελέσματα, καθώς προ ολίγων ημερών ολλανδογερμανική εταιρεία που εκμεταλλεύεται θερμοκήπια και τροφοδοτεί τα LIDL σε ολόκληρη την Ευρώπη, επισκέφθηκε δια αντιπροσώπων της (Ολλανδών και Γερμανών) την Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για τη δυνατότητα επέκτασής της στην Αλεξανδρούπολη κάνοντας χρήση της γεωθερμίας, της οποίας την εκμετάλλευση  έχει ήδη κατοχυρώσει ο Δήμος μας.

Στις 9 και 10 Μαρτίου 2017 εξειδικευμένοι Γερμανοί επιστήμονες από τον άνω Γερμανό Υπουργό ήρθαν στην πόλη μας για να αποφανθούν επιστημονικά περί της ίδρυσης διαμετακομιστικού κέντρου στο δημοτικό χώρο των 500 στρεμμάτων κυριότητας του Δήμου μας, ερευνώντας ταυτόχρονα και άλλες προοπτικές ανάπτυξης, ερχόμενοι σε επαφή με τον Ο.Λ.Α., την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και το Επιμελητήριο Έβρου.

Αναμένουμε εξελίξεις αφού και στις δύο περιπτώσεις οι εκθέσεις που θα υποβληθούν προς τον Γερμανό Υπουργό που υποκίνησε όλα αυτά, εκτιμούμε ότι θα είναι θετικές.

Αυτές τις δύο πρωτοβουλίες με ευγένεια τις καλωσορίζουμε και ελπίζουμε να ευοδωθούν, ιδιαίτερα χάριν των ανέργων δημοτών μας, καθώς η προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες και προϋποθέσεις ανάπτυξης της οικονομίας μας είναι πολύ μεγάλη”