Παύλος Μιχαηλίδης: Πριν την ανάπλαση της παραλιακής πρέπει να τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Μία ενδιαφέρουσα παράμετρο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης έθεσε από την εκδήλωση “Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα”, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α. Παύλος Μιχαηλίδης.

Όπως ακούγεται και στο σχετικό βίντεο, ο κος Μιχαηλίδης αποκάλυψε ότι δεν έχει γίνει “εγγραφή” του αιγιαλού της Αλεξανδρούπολης στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού που ξέρουμε ως “παραλία” στην Αλεξανδρούπολη, κινδυνεύει άνα πάσα στιγμή να χαθεί από τη δικαιοδοσία της πόλης.

Σημειώνεται δε ότι ο “αιγιαλός” της πόλης (οπως συμβαίνει παντού) με τα χρόνια έχει μεγαλωσει από τις προσχώσεις, ωστόσο κανείς δεν έχει φροντίσει ώστε αυτές οι προσχώσεις (που αποτελούν σήμερα τα 4/5 του παραλιακού μετώπου της πόλης) να περάσουν στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Οικονομικών (δηλαδή της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου).

Η κίνηση αυτή θα κρατήσει το ΤΑΙΠΕΔ μακριά από την παραλία της Αλεξανδρούπολης, εξ ου και ο κος Μιχαηλίδης έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία, το οποίο περιλαμβάνει όλη τη σχετική νομολογία και παρουσιάζεται σήμερα μόνο από το “R”

ΑΙΤΗΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ