Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή ο Γ. Πατούλης – Σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Πάνο Σκουρλέτη

Ευθέως απέναντι στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τις αλλαγές που αυτός προωθεί στον τρόπο εκλογής των δημάρχων, στέκεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) προεξαρχοντος του προέδρου της, Γιώργου Πατούλης.

Κοντολογίς, οι δήμαρχοι δεν επιθυμούν την απλή αναλογική που το Υπουργείο προωθεί ως μέθοδο διεξαγωγής και των δημοτικών εκλογών και εξ αυτού του λόγου διοργανώνουν περιφερειακά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, ώστε να καταγραφεί ένα συνολικό “όχι” στην κυβερνητική πρόθεση.

Το πρώτο από αυτά τα συνέδρια θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 12 Μαρτίου, όπου παρόντος του κου Πατούλη, οι 22 Δήμαρχοι της ΠΕΔ ΑΜ-Θ θα διατυπώσουν τις απόψεις τους επί του προωθούμενου ν/σ, η οποίες κατά τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη είναι αρνητικές και αυτό γιατί η απλή αναλογική θα στείλει στη διοίκηση των δήμων, σχήματα που θα έχουν ποσοτική πλειοψηφία, αλλά όχι πλειοψηφία εδρών, ήτοι οι δήμοι θα διοικούνται από μειοψηφίες.

Τουτέστιν -εκτιμά ο κος Λαμπάκης- ανοίγει ο δρόμος για υπόγειες συμφωνίες και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, αφού οι Δήμαρχοι θα είναι σε δύσκολη θέση και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα “πωλούν” τις θετικές τους ψήφους έναντι ανταλλαγμάτων.

Όλο το νομοσχέδιο εκλαμβάνεται από την ΚΕΔΕ, ως ένας συριζαϊκός δούρειος ίππος ελέγχου της αυτοδιοίκησης, αφού η πλειοψηφία των δημάρχων αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πρόσκεινται σε άλλα κόμματα, πλην του κυβερνόντος.

Το περιφερειακό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει στο Νομαρχείο.