3t Coffee Roasters | Time Turbulence Temperature

Στον αριθμό 7 της οδού Μάρκου Μπότσαρη στην Αλεξανδρούπολη, λειτουργεί εδώ και δύο μήνες ένα καφέ διαφορετικό από τα άλλα. Δεν είναι τα «σακιά» στην πρόσοψη, ούτε το τούβλο στο εσωτερικό του, που το κάνουν να ξεχωρίζει…

Είναι η εξειδίκευση, η μελέτη και η οργανωμένη παραγωγή του καφέ. Το 3t Coffee Roasters είναι πια το σημείο αναφοράς, όταν μιλούμε για «καφέ» στην Αλεξανδρούπολη. Ένα cappuccino, είναι το «λιγότερο» που μπορεί να πιει κανείς…

Αυτό που θα δεις στ’ αριστερά σου, μόλις μπεις μέσα είναι μία μηχανή που καβουρδίζει καφέ, με απόλυτη ακρίβεια. Ναι, ο καφές που θα πιεις εισάγεται και επεξεργάζεται στο συγκεκριμένο μαγαζί με την αποκλειστική φροντίδα της Έλσας που το διευθύνει. Η Έλσα είναι κάτοχος του Coffee Diploma του Speciality Coffee Association of Europe, καθώς έχει ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο σπουδών στο Λονδίνο γύρω από τον καφέ με γνώσεις που ξεκινούν από το καφεόδεντρο και φτάνουν  μέχρι το καβούρδισμα, την παραγωγή και τη γευσιγνωσία. Φυσικά, χρησιμοποιεί τις γνώσεις της για να προσφέρει γευστικές απολαύσεις που δεν θα μπορέσεις να βρεις πουθενά αλλού.

Είναι σίγουρο ότι το μάτι σου «θα πέσει» στις συσκευές και τα εργαλεία του brew bar, όπου παράγεται ο καφές. Εργαλεία που μοιάζουν σαν να βγήκαν από εργαστήριο χημείας, βρίσκονται εκεί για να μετατρέψουν τον καφέ σου σε ένα «γευστικό» ελιξήριο με το οποίο σίγουρα θα κολλήσεις. Έτσι, όταν βρεθείς στο 3t Coffee Roasters μην πιεις απλά ένα cappuccino. Πειραματίσου με τις γεύσεις, δοκίμασε τις ποικιλίες και είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτήν που ικανοποιεί πλήρως τον ουρανίσκο σου.

Η μπάρα της παραγωγής του καφέ λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 21.00. Από κει και μετά, αναλαμβάνει ο Τίτο Καρυπίδης, ο οποίος εξειδικεύεται στα cocktails και είναι εκεί για να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να του πεις ποιο είναι το αγαπημένο σου ποτό και με βάση αυτό… θα δημιουργήσει. Ή απλά μπορείς να τον εμπιστευτείς. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

3t Coffee Roasters | Time Turbulence Temperature

Μάρκου Μπότσαρη 7, Αλεξανδρούπολη

F 3t Coffee Roasters