(βίντεο) Ανικανοποίητοι οι αγρότες από την επίσκεψη Τσιρώνη στον Έβρο

Αρνητικό είναι το πρόσημο που βάζει στην επίσκεψη Τσιρώνη στον Έβρο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής. Εξερχόμενος της σύσκεψης που έγινε στην ΠΕ Έβρου ο κος Αλεξανδρής κατήγγειλε ότι ήταν μία “σύσκεψη γνωριμίας” η οποία δεν οδήγησε πουθενά, αφού οι ομιλητές είχαν ελάχιστο χρόνο στη διάθεση τους, ενώ και ο ίδιος ο Υπουργός δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Δ. Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα και απλώς αναπαράχθηκαν λόγια τα οποία όμως δεν αποτελούν λύσεις στα προβλήματα του νομού και του πρωτογενούς τομέα εν γένει.

Εν τω μεταξύ, μετά τη σύσκεψη στην Π.Ε. Έβρου ακολούθησε και σύσκεψη στο ξενοδοχείο Grecotel της Αλεξανδρούπολης, όπου παίρνοντας το λόγο ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο Κώστας Κυργιαλάνης είπε ότι η σύσκεψη στην Π.Ε. Έβρου δεν ήταν οργανωμένη από την Νομαρχιακή καθώς τα στελέχη της είχαν προετοιμάσει συνάντηση μόνο με τον αντιπεριφερειάρχη.

Και σε αυτή τη σύσκεψη πάντως ο κος Τσιρώνης κατέγραψε προβλήματα που εκφράστηκαν από τους παριστάμενους, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΕΑΣ Έβρου Λάζαρος Κιτσικίδης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μενέλαος Μαλτέζος και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων.

Τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στην περιοδεία του στον Έβρο οι βουλευτές Δημήτρης Ρίζος και Νατάσα Γκαρά καθώς ο κος Καΐσας παρέμεινε στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης στην Π.Ε. Έβρου ο Υπουργός περιορίστηκε σε μία λακωνική δήλωση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχτεί ερωτήσεις: