Θ. Αγγλιάς: “Δεν είμαι άνθρωπος της εξουσίας” – Β. Λαμπάκης: “Θόδωρε Αγγλιά σ’ ευχαριστώ πολύ”

 

Με τη φράση “δεν είμαι άνθρωπος της εξουσίας” ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Θόδωρος Αγγλιάς, περιέγραψε την αυτοδιάθεσή του στα δημοτικά πράγματα της πόλης, με τα οποία ασχολείται εδώ και 35 χρόνια.

Ο κος Αγγλιάς παρέδωσε τη σκυτάλη του Προεδρείου στον Κώστα Γκοτσίδη, και αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τη συνεργασία, παρότρυνε όλους να συνεχίσουν να υπηρετούν με ζέση το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνοντας ότι και ο ίδιος θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο, απλά, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και όχι του Προέδρου του Σώματος.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης (που ήταν και ο ιθύνων νους αυτής της αλλαγής), σημείωσε ότι το ζητούμενο των εκλεγμένων δεν πρέπει να είναι οι “θέσεις”, αλλά η αποστολή που τους έχουν αναθέσει οι ψηφοφόροι και αυτή είναι η εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος μέσα από όργανα, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μιλώντας ειδικά για τον κο Θόδωρο Αγγλιά, εξήρε το πολιτικό του ήθος και τον ευχαρίστησε πολλές φορές για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης από τη θέση του προέδρου. Όμως, εμμέσως πλην σαφώς, τον προσκάλεσε να συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και στις εκλογές του 2019, υπερθεματίζοντας τη “δημοκρατικότητα” του χαρακτήρα του.

Προφανώς, όλες οι προαναφερθείσες δηλώσεις έγιναν το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου, μετά το πέρας της ψηφοφορίας για την αλλαγή των προσώπων του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.