(Βίντεο + φωτο) Επίτιμος δημότης Ορεστιάδας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Σε επίτιμο δημότη Ορεστιάδας ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που βρέθηκε στην ακριτική πόλη στο πλαίσιο των “Θεοδωρείων 2017” – των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης Αγίων Θεοδώρων, των πολιούχων αγίων της Ορεστιάδας.

Στην τελετή ανακήρυξης του, που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης -ενίοτε και με τρεμάμενη φωνή- εξήρε τις αρετές του ΠτΔ και τον ευχαρίστησε για το γεγονός ότι μένει πιστός στην από καιρό κατατεθειμένη δέσμευσή του ότι θα επισκέπτεται συχνά τη Θράκη και τον Έβρο.

Η απόφαση για την ανακήρυξη του κου Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Ορεστιάδας ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου και ο ίδιος στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε για την τιμή που του αποδόθηκε, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτή αφορά κυρίως το θεσμό και όχι το πρόσωπο.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν και οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ σε αυτούς συμμετείχαν και πολιτιστικοί φορείς της Ορεστιάδας, καθώς και σχολεία καθώς συμμετείχαν ως προπομποί στην λιτανεία της εικόνας των Αγίων Θεοδώρων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.