Search
Close this search box.
Το νέο νομικό πλαίσιο για τις ΚοινΣΕπ παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη

Από δύο ειδικούς συμβούλους της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη το νέο νομικό πλαίσιο που αφορά τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και τους συνεταιρισμούς εργαζομένων.

Πρόκειται για έναν “νόμο πλαίσιο”, όπως τον χαρακτήρισε η νομικός Ελίνα Καλημέρα, η οποία τόνισε ότι μία από τις βασικότερες καινοτομίες που φέρνει ο νόμος αυτός είναι ότι μία μη ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα θα μπορεί να παίρνει χαρακτήρα ΚοινΣΕπ με μία απλή τροποποίηση καταστατικού.

Ο νόμος βρίσκεται στην διαδικασία της κοινωνικής διαβούλευσης, γι’ αυτό και τα στελέχη του Υπουργείου εξορμούν ανά την Ελλάδα, καταγράφοντας τον τρόπο λειτουργίας των υφιστάμενων ΚοινΣΕπ, τα προβλήματα που αυτές έχουν αντιμετωπίσει αλλά και τις ανάγκες τους, ώστε ο νόμος τελικά να αποτελέσει οικονομική διέξοδο και τον τρίτο τομέα της οικονομίας μεταξύ των δύο υφιστάμενων: του δημόσιου και του ιδιωτικού.

Συνολικά πάντως το μοντέλο οικονομίας που πρεσβεύει ο συγκεκριμένος νόμος τίθεται υπό τον διακριτικό τίτλο ΚΑΛΟ, που θα πει: Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία.

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, όπου έγινε η παρουσίαση, βρέθηκαν εκπρόσωποι ορισμένων ΚοινΣΕπ που λειτουργούν στο Νομό καθώς και φοροτεχνικοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το φορολογικό καθεστώς που θα διέπει την συγκεκριμένη μορφή επιχειρηματικότητας.