Καρναβάλι Φερών 2017: “ΚΕΦΥ”, Σάτιρα και Παράδοση

 

Για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία έγινε η καρναβαλική παρέλαση των Φερών. Μία παρέλαση που συνδυάζει την παράδοση με τη σάτιρα, το χορό και το κέφι.

Την παρέλαση άνοιξε, όπως κάθε χρόνο η Καμήλα με τη συνοδεία της, ένα έθιμο φερμένο από την Ανατολική Θράκη, που την αναβίωσή του αναλαμβάνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φερών “η Αγία Σοφία”. Και φυσικά ο καμηλιέρης στο τέλος κρεμάστηκε στην κάτω πλατεία.

Η Καμήλα έδωσε τη σκυτάλη στους κάθε ηλικίας καρναβαλιστές που με τις στολές και τα άρματά τους σατίρισαν την τοπική αλλά και την παγκόσμια επικαιρότητα, αφού εκεί είδαμε τον Ντόναλντ Τραμπ με την κόρη του Ιβάνκα, την “Αριάδνη” που μας κρύωσε το χειμώνα, τις αλατιέρες που άνοιγαν τους δρόμους, αλλά και άπλυτα αυτοκίνητα λόγω της κακής κατάστασης των δρόμων των Φερών!

Φυσικά ψυχή του φεριώτικου καρναβαλιού ήταν και φέτος ο Σύλλογος “ΚΕΦΥ” που επέλεξε να σατιρίσει την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία.

Στην παρέλαση των Φερών συμμετείχαν ομάδες από τους πέριξ οικισμούς, από το Σουφλί αλλά και ο Σύλλογος Trelacademy από την Κομοτηνή

Δείτε τις εικόνες