Ξεκίνησε ο δημοτικός “ανασχηματισμός” της Αλεξανδρούπολης – Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν

Μήνας εξελίξεων θα είναι ο Μάρτιος για τα δημοτικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης, αφού μέσα στο μήνα θα ανακοινωθεί ο δημοτικός… ανασχηματισμός.

Για την ακρίβεια, στο τέλος Φεβρουαρίου τελειώνει (βάσει νόμου) η θητεία των υφιστάμενων Αντιδημάρχων και Προέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων και ως εκ τούτου ο κος Δήμαρχος θα πρέπει να ανακοινώσει τα καινούργια ονόματα (ή και τα υφιστάμενα, εφόσον κάποιοι δεν μετακινηθούν από τις θέσεις τους).

Φυσικά η κουβέντα για τα νέα πρόσωπα έχει ήδη ξεκινήσει όπως και οι ζυμώσεις για τις αλλαγές… Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, δύο αντιδήμαρχοι δεν αλλάζουν πόστο και θα συνεχίσουν στις θέσεις τους και για την επόμενη διετία.

Τον έναν είναι εύκολο να τον μαντέψει κανείς αρκεί να κοιτάξει λίγο έξω από πόλη και συγκεκριμένα… προς Φέρες. Ναι, είναι κος Νίκος Γκότσης ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Φερών.

Ανάμεσα στις Φέρες και την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει άλλη μία θέση Αντιδημάρχου που έχει έδρα την Τραϊανούπολη και ο νυν κτήτορας της θα συνεχίσει για άλλα δύο χρόνια. Είναι, προφανώς ο κος Γιάννης Φαλέκας που ασκεί καθήκοντα Αντιδημάρχου Τραϊανούπολης και Ενέργειας.

(σ.σ. για τους συγκεκριμένους δύο έχουν αναρτηθεί και οι σχετικές αποφάσεις στη ‘διαύγεια’)

Αλλαγή θα έχουμε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από όπου ο κος Βαγγέλης Μυτιληνός ετοιμάζεται να αποχωρήσει, άγνωστο για που. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο κος Λαμπάκης θα του εμπιστευτεί κάποιο άλλο πόστο ή αν θα τον βάλει στον “πάγκο”. Πάντως για την αντικατάστασή του παίζουν δυο ονόματα: αυτό του κου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη και αυτό του κου Γιώργου Ουζουνίδη.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι στον επικείμενο “ανασχηματισμό” θα ακούσουμε και μία νέα Αντιδημαρχία, αυτήν της “Καθημερινότητας” με επικρατέστερο υποψήφιο τον κο Γιάννη Βαταμίδη, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου για αθλητικά θέματα.

Επίσης, στις 5 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή θα γίνουν Εκλογές για ανάδειξη νέων μελών στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Την ίδια ημέρα θα γίνουν και εκλογές για την ανάδειξη νέο Προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν ο νυν Πρόεδρος Θόδωρος Αγγλιάς θα θέσει ξανά εαυτόν στη διάθεση των Συμβούλων. Πάντως ολοένα και φουντώνει η φημολογία που θέλει τον αγαπητό δικηγόρο να “κρεμάει τα αυτοδιοικητικά του παπούτσια” στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής.

Οι “παρασκηνιακές” κουβέντες ωστόσο δίνουν και παίρνουν τόσο στα αυτοδιοικητικά όσο και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Το κατά πόσο ευσταθούν όσα ακούγονται, θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.